Compostatge casolà. Què hem de tenir en compte?

A Cardedeu es fan diverses accions per promoure el compostatge, com la reducció de la taxa d’escombraries si s’acredita autogestió de la fracció orgànica. Al costat d’aquestes línies hi trobareu un document informatiu sobre com fer compostatge casolà elaborat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, amb pautes per fer-ne a casa i reduir els residus orgànics generats a la llar.

L’autocompostatge és una acció de prevenció de gran valor ambiental ja que permet gestionar la matèria orgànica en origen i evitar així els costos ambientals i econòmics de la recollida, del transport i de la posterior gestió. 

L’ordenança fiscal número 6 (taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals) preveu una reducció del 30% de la taxa per als contribuents que acreditin que durant l’exercici anterior han fet autocompostatge de tota la fracció orgànica que generen. Cal sol·licitar la reducció abans del 15 de febrer de cada any a l'Organisme de Gestió i Recaptació Tributària (Mas Riera Valentí, plaça de Sant Corneli, 1). Tel. 93 472 91 32.

Darrera actualització: 28.01.2022 | 15:52
Darrera actualització: 28.01.2022 | 15:52