OMIC - Oficina Municipal d’Informació al Consumidor

La  seguretat i els drets dels consumidors són les principals prioritats marcades pels Serveis de Consum de l'Ajuntament de Cardedeu. A tal efecte s'ha desenvolupat el Pla Local de Consum impulsat pel propi Ajuntament, amb la direcció del CSETC, des de la Regisdoria de Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Cardedeu.

Oficina municipal d'informació al consumidor – OMIC

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) és un servei de la Regidoria de Desenvolupament Local per ajudar als consumidors i usuaris a defensar els seus drets per mitjà de la informació prèvia, l'assessorament i la recepció de reclamacions en temes de consum.

L'OMIC és un servei gratuït i d'atenció personalitzada, que té com a objectiu la defensa dels drets de les persones consumidores o usuàries a través de la informació, la formació i l'orientació en la resolució de conflictes de consum. Compta amb la col·laboració d'un professional expert en consum que atén les consultes i reclamacions dels consumidors. També realitza assessorament a establiments i empreses de la vila.

Servei supramunicipal de consum

El pla supramunicipal de consum pretén protegir la seguretat i els drets dels consumidors dels municipis de Cardedeu, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor i Cànoves i Samalús amb una fórmula de concertació intermunicipal i cooperació i coordinació en les actuacions i polítiques de consum mitjançant la participació en les activitats que es convinguin gestionades pel Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (CSETC) centrades principalment en els següents objectius:

  • Formar i informar als consumidors per tal que les seves decisions de compra i de contractació responguin a les seves necessitats i interessos.
  • Protegir els drets dels consumidors, facilitant les vies ràpides i eficaces per a la resolució dels conflictes de consum.
  • Vetllar perquè els productes oferts siguin segurs i no suposin un risc per als consumidors.
  • Treballar amb les empreses i comerços de Cardedeu per afavorir el compliment de la normativa en matèria de protecció dels consumidors i la qualitat del servei, a través de la formació, la informació i el foment de les bones pràctiques.
  • Promoure el consum responsable i solidari entre els ciutadans. El consum és el principal motor de l'economia catalana i de la nostra vila. Segons diferents estudis, la despesa dels consumidors representa més del 60 per cent del Producte Interior Brut de la ciutat. La confiança dels consumidors en un mercat lliure, competitiu i transparent, en el qual es respecten els drets, és una de les bases necessàries per refermar el desenvolupament econòmic local.

Contacta amb nosaltres:

Podeu demanar hora de visita omplint el formulari que trobareu al següent enllaç

PETICIÓ HORA OMIC – CSETC

T. 93 844 43 02
info@csetc.cat

Darrera actualització: 5.10.2023 | 09:13

Enllaços

Darrera actualització: 5.10.2023 | 09:13