Cardedeu Agroecològic

Cardedeu Agroecològic és una iniciativa pública de promoció dels aliments ecològics i locals. A través de processos participatius, treball en xarxa i organització d'esdeveniments, cerquem l'enfortiment i expansió del sector agroecològic des de la producció fins al consum.

Mercat de Pagès

Cada dissabte de 9h a 13:30h se celebra el Mercat de Pagès de Cardedeu a la Carretera de Cànoves 5.

Al Mercat hi ha parades de la pagesia amb aliments de proximitat. Tots els aliments del Mercat són ecològics certificats.

T'hi esperem!

Ubicació: 41.639118, 2.355921

Produccions locals

Cardedeu i les viles del seu voltant compten amb força iniciatives de produccions locals, moltes d'elles agroecològiques.

Podeu conèixer aquests projectes consultant el Catàleg de produccions locals.

Eina COL

La COL (Càlcul Orgànic Local) és una nova eina informàtica que permet estimar els costos de producció en horta ecològica profesisonal. Es tracta d'una eina pionera en l'àmbit català i ha aixecat l'interès de diferents professionals del sector i institucions diverses. Actualment, la COL es troba en una primera fase on s'opera amb la regió climàtica de Cardedeu i amb set cultius diferents. Tanmateix, la voluntat és la d'ampliar professivament el nombre de cultius disponibles així com l'àmbit geogràfic que abasteix.

L'eina ha estat desenvolupada per la Càtedra d'Agroecologia de la U-VIC i l'Espigall per encàrrec de l'Ajuntament de Cardedeu. L'eina és d'ús obert.

Existeixen dues versions: la bàsica i l'avançada (que permet canviar les variables de càlcul). Podeu descarregar l'eina i el manual d'ús al marge dret d'aquesta pàgina.

Ús i llicències

La COL té una llicència Creative Commons. Es permet compartir les adaptacions de l'obra sempre que es comparteixi de la mateixa manera. No estan permesos els usos comercials de l'obra, més enllà dels de la pròpia explotació agrícola.

Espai Agroecològic

L'Espai Agroecològic de la Fira de Sant Isidre de Cardedeu va néixer el 2016. Allà s'hi visualitzen els projectes agroecològics locals i hi ha sensibilització sobre la cura del medi ambient i l'alimentació saludable. Durant 4 dies, hi exposen més de 20 productors i productores locals i s'hi celebren més de 25 activitats entre tastos gastronòmics, tallers i conferències. Entre altres, hi ha un espai infantil, horts, un bosc comestible, animals de granja i activitats gastronòmiques de primer nivell.

Darrera actualització: 03.07.2019 | 12:45
Darrera actualització: 03.07.2019 | 12:45