Comencen les actuacions de Camins escolars per millorar els recorreguts de casa a l'escola

Divendres, 23 d’octubre de 2015
Fins a finals d'any es faran obres als accessos de cada una de les escoles de Cardedeu per millorar la seguretat i l'accessibilitat dels itineraris escolars. En total, s'hi destinaran 112.500 euros. El dilluns 26 d'octubre comencen les obres d'ampliació de la vorera oest del carrer Lluís Vives, a tocar de l'escola Ramon Macip-Dolors Granés. L'actuació s'emmarca en el projecte Camins escolars per millorar els recorreguts de casa a l'escola i fer-los segurs i accessibles, pas previ a la implantació del "bus a peu", una proposta de dinamització de l'accés a l'escola col·lectivament i a peu. En aquest sentit, d'ara i fins a finals d'any, es faran obres de millora als accessos de totes les escoles de Cardedeu, on s'hi destinaran 112.500 euros.

La primera de les actuacions és la que comença dilluns, amb l'ampliació de la vorera oest del carrer Lluís Vives per fer-la accessible en tota la seva amplada, ocupant l'espai fins ara destinat a aparcament que obligava a tenir una vorera molt reduïda i impracticable en el seu tram central. És previst que les obres durin aproximadament un mes, i seran executades per la brigada municipal. També s'ha encarregat un estudi per valorar la viabilitat de fer una plataforma elevada a l'alçada de la vorera a la cruïlla entre l'avinguda Àngel Guimerà i el carrer Dolors Granés , a càrrec de la Diputació de Barcelona, per millorar la seguretat del pas de vianants i del carril bici.

A l'escola Germans Corbella s'ampliaran tres xamfrans de la cruïlla del carrer Sabadell amb l'avinguda Diumé. A més, en horari d'entrada i sortida de l'escola, es tallarà el carrer Sabadell en aquesta cruïlla per evitar que els cotxes circulin marxa enrere per a acostar-se a l'accés de P3 com s'ha detectat que es fa habitualment.

Pel que fa a l'escola Can Manent, es millorarà l'accessibilitat del camí que va des del carrer Doctor Klein fins a les escales d'accés al centre. També es faran millores a la placeta d'entrada a l'escola, on s'hi col·locarà una font, es canviaran de lloc els aparcabicicletes, es desplaçaran les jardineres i s'hi plantaran arbres, i s'instal•laran nous bancs a tocar del centre, entre d'altres. Per seguretat a les entrades i sortides de les escoles i per evitar la pols als veïns, el camí de sorra de Can Manent quedarà tallat al trànsit.

Per millorar la seguretat i l'accessibilitat a l'escola Mil·lenari s'elevarà la cruïlla conflictiva entre la Gran Via Tomàs Balvey i el carrer Mare de Déu del Pilar, i s'hi repintarà el carril bici existent. A més, s'ampliarà la zona d'espera a la porta de l'escola pel carrer Girona, tocant a l'accés dels alumnes de 5è i 6è del centre, ocupant l'espai de 3 places d'aparcament.

Per últim, pel que fa a l'accés a l'escola Les Aigües, la Diputació de Barcelona està fent un estudi per fer un pas elevat a la cruïlla de la carretera de Dosrius amb el carrer Mestre Falla.

Totes aquestes actuacions han estat presentades a la Comissió de mobilitat interescolar "A Cardedeu, en bici i a peu!" formada per les AMPA i AFA de totes les escoles del municipi, que també han participat en la millora de les propostes.

Totes aquestes actuacions, emmarcades en els projectes de millora de mobilitat sostenible i segura - A Cardedeu, en bici i a peu! - que es preveuen implantar durant aquesta legislatura, han estat presentats a la comissió de mobilitat interescolar formada per les AMPA i AFA de totes les escoles del municipi, que també han participat en la millora de les propostes. També s'han traslladat a les direccions dels centres i durant els propers dies, just abans de cada obra, es faran els replantejos necessaris de cada actuació per tal de garantir la màxima participació de tots els agents implicats en el resultat final.

A principis de novembre es recolliran els resultats de l'enquesta, feta a totes les escoles de primària, per a la millora dels camins escolars i que servirà de base per preparar les properes actuacions en aquest àmbit.

Darrera actualització: 24.11.2015 | 09:36