|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Ensenyament

Dijous, 7 de febrer de 2013

Xarxa d'Infància i Adolescència: balanç i noves línies de treball

Durant el Plenari de la Xarxa es va explicar el que s'havia treballat fins ara i el nou plantejament de futur.

El diputat delegat d'Educació i TIC de l'Àrea de Coneixement i Noves tecnologies de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va elogiar el treball en xarxa que es du a terme a través de la Xarxa de la Infància i l'Adolescència de Cardedeu. Castells ho va dir durant el Plenari de la Xarxa, el passat dimecres, i va afegir que l'experiència de Cardedeu és un referent en el tema. El diputat va refermar el compromís de la Diputació de continuar donant suport al projecte.

Durant el plenari es va fer un repàs de la tasca duta a terme fins ara:

-Comissió 0-6 anys: elaboració de la guia "Infant i família: acompanyament a la criança dels més petits". Itineraris educatius, que propicien la coneixença mútua i cohesió entre mestres i educadors, i on s'intercanvien experiències educatives.

-Comissió d'infància en risc: elaboració d'un llenguatge comú referent a infància en risc; elaboració d'un protocol d'intervenció comú a tots els estaments que intervenen; creació d'una eina i protocol per tal de compartir informació interessant pels integrants, preservant la confidencialitat i evitant que se solapin actuacions.

-Comissió d'atenció a les famílies: participació oberta a les famílies a través de tres equips de treball:

            -Bloc testimoniatge (s'hi recullen les necessitats de les famílies de Cardedeu per tal de poder crear projectes a petita escala).

            -Bloc fent xarxa (xarxa social, treball de col·laboració amb entitats, associacions, tècnics, professionals...)

            -Bloc intercanvi (les famílies hi demanen el que els cal i donen allò que tenen).

-Creació d'un espai de debat: "Usos educatius del temps". Desenvolupat al llarg del 2012. S'hi van treballar quatre usos diferents: temps familiar; temps laboral i escolar; temps personal i temps social i d'oci.

 

També es van perfilar les línies que tindrà a partir d'ara la Xarxa. El plantejament serà diferent, i basat en un criteri unificat de Xarxa a l'entorn del projecte "Espai de debat educatiu". Dins aquest projecte s'hi integraran altres projectes més concrets (nous o de continuïtat).

La mestra i doctora en psicologia, i referent en el camp d'orientació familiar i escolar, Maria Jesús Comellas, liderarà el nou projecte "Espai de debat educatiu". Partint d'un plantejament municipal, i sempre respectant el context d'on s'eduquen nois i noies i on s'estableix el discurs entre adults, es pretén implicar les persones que intervenen amb infants i joves de 0 a 18 anys. Comellas creu que la feina dels pares i mares és sovint menystinguda o infravalorada per l'entorn social.

El nou projecte s'inicia amb la tria d'un tema educatiu de debat d'interès pels participants, en el qual es treballa i s'hi reflexiona. Acabat aquest treball de debat, es procedeix a materialitzar, a través d'una actuació concreta, les conclusions a què s'ha arribat. En aquesta actuació (que pot ser des d'una obra de teatre fins a l'organització d'una fira), es fa visible i es dóna a conèixer als veïns del municipi el que s'ha treballat, amb l'objectiu també d'implicar tota la comunitat de Cardedeu.

 

La Xarxa d'Infància i Adolescència és un projecte obert a la col·laboració de tothom que hi estigui interessat, i valora la implicació de la comunitat en el fet educatiu.

Imatges


Informació relacionada
Notícies
Relacionat Jornada de la Xarxa Infància i Adolescència

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: