|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Habitatge

Dimecres, 17 de gener de 2018

Sostre Cívic impulsa un nou projecte d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús a Cardedeu

En aquest moment, la cooperativa està buscant un grup promotor de socis i sòcies per impulsar el projecte. El solar gaudeix d'una situació privilegiada des del punt de vista urbà i territorial, i es troba a prop de l'estació de tren

Sostre Cívic promou la compra d'un solar a Cardedeu per construir-hi un edifici d'habitatges cooperatiu en règim de cessió d'ús com a aposta estratègica de l'entitat. D'aquesta manera, garanteix el preu assequible d'un bon nombre d'habitatges que queden fora del mercat especulatiu, alhora que estén en el territori el model en cessió d'ús d'accés a l'habitatge.

Cardedeu és un municipi summament atractiu per a la cooperativa, "perquè compta amb un teixit social i una xarxa associativa molt rica que de ben segur ajudaran a consolidar aquest projecte." La regidoria d'Habitatge de la població ha mostrat un interès especial en aquesta iniciativa pel component social que té.

Característiques del solar
El solar escollit té una situació privilegiada, tant des del punt de vista urbà com del territori, i garanteix una qualitat paisatgística i arquitectònica que ja han estat valorades per l'equip d'arquitectes de La Baula. Es troba al límit entre el teixit urbà i el territori del parc agrari i del parc de la Serreta, a prop de l'estació de Rodalies de Catalunya i d'un vial d'accés de vianants al nucli antic del municipi.

El projecte aposta pel cohabitatge, i per això a l'edifici es dissenyaran grans zones d'espais comuns per desenvolupar usos diversos que responguin a les necessitats col·lectives del grup.

En aquest moment, la cooperativa està desenvolupant un procés informatiu per cercar un grup promotor de socis i sòcies que seran les principals impulsores del projecte a través d'un procés participatiu.

Sostre Cívic és una entitat de suport i desenvolupament d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús (HCCU): una cooperativa d'habitatge i consum que proposa formes d'accés i tinença a l'habitatge alternatives al lloguer i la compra basades en la propietat i gestió col·lectiva, la no especulació, l'habitatge assequible, el suport mutu, l'autoorganització,
la sostenibilitat, l'arrelament territorial i el foment del mercat social i l'economia social i solidària.

Més informació i entrevistes:
Helena Trias (Sostre Cívic)
93 399 69 60
difusio@sostrecivic.cat
http://sostrecivic.coop/

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: