|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Divendres, 29 de gener de 2016

Les terrasses amplien l'horari una hora més a l'estiu

En època estival, les terrasses podran tancar a la 1 h. Per actuar de forma immediata en cas d'incompliment de l'horari, s'han creat mesures de policia administrativa directa.
El Ple de Cardedeu ha aprovat la modificació de l'ordenança reguladora de la via pública per, entre d'altres, ampliar l'horari de les terrasses. L'acord s'ha pres, d'una banda, per solucionar les necessitats plantejades pels establiments de restauració, i de l'altra, per donar resposta a les queixes del veïnat.

A partir d'ara, s'estableix un horari d'estiu que allarga una hora més per darrera: de 8.30 a 1 h els divendres, dissabtes i vigílies de festius, i de 8.30 a 24 h la resta de dies. Es considera horari d'estiu entre l'1 de juny i el 15 de setembre, ambdós inclosos. La resta de l'any, es mantenen els horaris anteriors: 8.30 a 24 h els divendres, dissabtes i vigílies de festius, i de 8.30 a 23 h la resta de dies. En tots els casos, després de l'horari final el responsable del local disposarà de 30 minuts per netejar l'espai de la terrassa i per retirar i recollir el mobiliari.

Per donar compliment a la nova normativa i poder actuar de forma immediata en cas d'incomplir-la, l'ordenança recull la incorporació de mesures de policia administrativa directa. Així, davant la constatació dels agents de l'incompliment de l'horari de la terrassa, aquests ordenaran el tancament immediat, el desallotjament de la clientela i la retirada de taules i cadires.

A més, es reajusten els mòduls d'ocupació perquè s'havien detectat terrasses amb sobreocupació. Ara la superfície màxima permesa és de 50 m2 i s'hi podran ubicar 12 taules (fins ara 10); i la de les terrasses en calçada 20 m2, amb 5 taules.

D'altra banda, s'han modificat altres aspectes puntuals de l'ordenança de la via pública, com que els titulars de llicències de guals estan obligats a renovar el paviment de la vorera quan estigui malmès per negligència o ús indegut del gual, entre d'altres.

La modificació de l'ordenança de la via pública s'ha aprovat per majoria absoluta, amb 15 vots a favor (ERC, CUP, CiU i PSC), 1 en contra (GpC) i 1 abstenció (PP).

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: