|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Formació i ocupació

Dilluns, 20 de febrer de 2017

L'alumnat d'electricitat de la Mongia visita la deixalleria

Un total de 12 persones del programa PFI-PTT de muntatges d'instal·lacions elèctriques, d'aigua i gas de la Mongia van fer una sortida a la deixalleria de Cardedeu, gestionada pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental (CGRVO).

De la mà de la Sandra, educadora ambiental del CGRV, l'alumnat va aprendre a distingir els diferents tipus de residus (voluminosos, paper i cartró, vidres, fusta...) i les raons per les quals s'han de dur a la deixalleria. Entre d'altres coses, l'educadora va explicar que cal dipositar l'oli vegetal d'ús alimentari en pots i portar-lo a la deixalleria, i no abocar-ho a l'aigüera o al lavabo per no contaminar.

També van poder observar alguns dels tractaments que es fan amb els residus: la màquina de triturar paper i cartró, i la planta de compostatge per a les restes de poda. Per últim, els van explicar què s'obté dels diferents residus a través de la reutilització, com per exemple pastilla de sabó de l'oli vegetal o compost per a l'agricultura a partir de les restes de poda.

L'alumnat va quedar molt satisfet amb la visita. L'equip de docents vol agrair la col·laboració i predisposició del CGRVO, i en especial a l'educadora ambiental, en la formació dels joves.
Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: