|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Formació i ocupació

Dilluns, 25 de novembre de 2013

L'Ajuntament signa un conveni amb tres empreses locals per formar joves en el sector agropecuari

Els joves es formaran al Viver de Bell-lloc, Can Tramp i La Païssa.
L'Ajuntament de Cardedeu ha signat un conveni amb les empreses locals Fundació Viver de Bell-lloc, Can Tramp i La Païssa per col·laborar en el projecte formatiu Fein@jove'13 organitzat per la regidoria de Formació i Ocupació, on els alumnes es formen en el sector agropecuari a la vegada que es troben en una situació professional real.

En aquesta edició 2013-2014 hi participen 15 joves que dos dies a la setmana fan classes de competències bàsiques en matemàtiques i llengües, i els altres tres dies formació professionalitzadora en aquestes tres empreses de forma rotativa i en grups de cinc, sempre acompanyats de monitors. Així, a la Fundació Viver de Bell-lloc hi faran tasques de jardineria i agricultura ecològica, a Can Tramp de mosso de quadra i a La Païssa hi elaboraran aliments ecològics.

El projecte Fein@jove'13 va començar al setembre i s'allargarà fins a finals de març, amb 498 hores de formació teòrica i pràctica.

 

Projecte Fein@jove'13:
Va dirigit a joves d'entre 17 i 30 anys que per la seva trajectòria acadèmica i les seves característiques personals i/o familiars, es troben amb especials dificultats d'inserció laboral i/o acadèmica: sense el Graduat d'ESO, sense estudis postobligatoris (CFGM o batxillerat), sense experiència laboral o amb dificultats d'aprenentatge.

Consisteix en un itinerari per a la inserció on s'inclou una primera fase de motivació-orientació i una segona fase de formació professionalitzadora i en competències bàsiques. La formació es basa en la pràctica professional, on els alumnes es formen a la vegada que estan en una situació professional real. És una formació on empresa i escola participen de forma coordinada i on els alumnes treballen a dins de l'empresa juntament amb el/la tutor/a.

L'objectiu principal del projecte és conduir la seva trajectòria formativa i capacitació professional per tal de facilitar les competències formatives i laborals necessàries per a la seva inserció laboral.

El projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona, dins la Xarxa de Governs Locals 2012-2015.

Més informació:
Centre de Formació la Mongia
Av. Jaume Morató, 18
93 841 88 14
lamongia@cardedeu.cat

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: