|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Habitatge

Dijous, 21 d'abril de 2016

L'Ajuntament de Cardedeu vol usar els pisos buits dels bancs per fer-hi lloguer social

En el marc d'una nova jornada de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" es van presentar les propostes i estratègies per mobilitzar els habitatges buits.
Aquest dimarts ha tingut lloc la jornada "Cap a una oferta d'habitatges assequibles" on s'han presentat propostes concretes per fer front a l'emergència habitacional del municipi i d'altres mesures per facilitar l'accés i el manteniment a un habitatge. A més del regidor d'Habitatge, Benet Fusté, hi van intervenir Carme Trilla, presidenta d'Habitat3 i exsecretària d'habitatge de la Generalitat de Catalunya, i Maria Josep Lázaro, arquitecta de la cooperativa Celobert que ha fet un estudi dels immobles buits de Cardedeu.

Una de les principals conclusions de la jornada va ser que mobilitzar els habitatges buits pot ser una estratègia eficaç per garantir el dret a l'habitatge i relativament més econòmica que construir nous immobles protegits. Carme Trilla, en aquest sentit, va explicar algunes de les mesures que poden servir perquè els propietaris dels 430 habitatges buits detectats a l'estudi els donin un ús social: mesures de foment com les assegurances de cobrament i de caució, les bonificacions fiscals i els ajuts a la rehabilitació, i mesures penalitzadores com les contemplades per la Llei pel Dret a l'Habitatge de Catalunya.

En referència als pisos i cases buits propietat dels bancs, l'Ajuntament de Cardedeu es compromet fermament amb l'aplicació de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència habitacional i pobresa energètica. Aquesta llei obliga les entitats financeres a oferir un lloguer social en casos d'execució hipotecària i a cedir els seus habitatges buits per reallotjar les emergències ateses als serveis socials municipals.

Ens els darrers mesos, l'Ajuntament ha demanat a les entitats financeres que tenen immobles buits al municipi que cedeixin part d'aquests habitatges per poder-hi allotjar famílies en risc l'exclusió residencial. Aquests pisos i cases seran gestionats per l'Agència d'Habitatge de Catalunya, que assignarà els habitatges cedits a persones o famílies inscrites al registre de sol·licitants i que pagaran lloguers en funció de la situació econòmica.

En cas que les entitats financeres no compleixin aquesta cessió, l'Ajuntament iniciarà els procediments sancionadors corresponents, com contempla la Llei 24/2015.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: