|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Desenvolupament local

Divendres, 6 de maig de 2016

L'agroecologia, a la propera jornada de "Cardedeu en transformació"

Dissabte 7 de maig, a les 12 h, al parc de Pompeu Fabra. En cas de pluja, es farà a la pista coberta del parc.
"Cap a una producció agroecològica més sana i sostenible" és el títol de la segona jornada de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" que se celebrarà el dissabte 7 de maig, a les 12 h, al parc de Pompeu Fabra (av. 11 de Setembre). En cas de pluja, es farà a la pista coberta del mateix parc.

En els darrers anys, a les terres de Cardedeu i territoris propers estan ressorgint projectes agroecològics impulsats per persones recent incorporades al sector, que veuen en la pagesia una nova forma d'ocupació i d'arrelament a la terra. Alhora, trobem associacions de consumidors que s'organitzen en cooperatives de consum per trobar productes ecològics i de proximitat, que promouen un sistema de comercialització més just amb les produccions agrícoles i ramaderes del nostre territori.

En aquesta xerrada es parlarà de com es vol treballar de costat amb els productors i consumidors per generar noves sinèrgies que consolidin els projectes agroecològics, i així repercutir de manera positiva en el desenvolupament econòmic i social de Cardedeu.

Les propostes concretes que es presentaran a l'acte són:

  • Casos d'èxit de dinamització local agroecològica a d'altres territoris
  • Actuacions per a facilitar la comercialització de circuits curts
  • Suport per a la consolidació de projectes agroecològics
  • Activitats previstes per a l'espai Agroecològic de la Fira de Sant Isidre

L'expert que presentarà el projecte "Cap a una producció agroecològica més sana i sostenible" és Guillem Tendero, amb quinze anys d'experiència en l'àmbit agroalimentari i el desenvolupament local. Màster en estudis ambientals, ha escrit diversos llibres i articles sobre agroecologia i sobirania alimentària. Actualment treballa com a coordinador del Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB).

Aquesta és la tercera de les convocatòries que l'Ajuntament de Cardedeu convoca amb la finalitat d'explicar, amb profunditat, alguns dels objectius estratègics marcats pel govern municipal. Amb el lema de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" es vol informar sobre els projectes i les propostes concretes que es duran a terme al municipi amb el suport d'una persona experta que contextualitzi i emmarqui la intencionalitat de cada tema. És previst fer entre quatre i sis jornades temàtiques al llarg de cada any.

Trobareu informació ampliada de cada jornada de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" a l'enllaç adjunt.

Imatges

Més Informació
Enllaç Cardedeu en transformació

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: