|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Dimecres, 6 de juny de 2018

La Creu de Terme torna a l'aspecte original

Aquesta setmana s'hi ha col·locat una rèplica de l'original. El monument, de 1679, va patir danys importants a finals d'octubre passat per un incident amb joves.

La Creu de Terme de Cardedeu ha estat instal·lada de nou després que fa uns mesos quedés greument malmesa arran d'un incident provocat per dos menors d'edat mentre feien parkour. El que ara s'ha col·locat és una rèplica de l'original, que un cop restaurada serà custodiada pel Museu Arxiu Tomàs Balvey per preservar-la, seguint indicacions de l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona. L'Ajuntament de Cardedeu té sol·licitada una subvenció a la Generalitat de Catalunya per restaurar la creu original.

Ahir els operaris de l'empresa especialitzada van instal·lar el fust i la creu, i a partir d'avui començaran els treballs per donar-li l'efecte d'envelliment com a la resta del conjunt.

La Creu de Terme és una creu monumental de l'any 1679, el monument més característic de Cardedeu, i està situada a l'entrada del municipi venint de Granollers, a la plaça de la Creu. L'Ajuntament en concedeix una reproducció en bronze com a màxima distinció de la vila.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: