|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dimecres, 13 de maig de 2015

Joves de l'institut recullen 70 litres de deixalles de la riera de Vallforners i del torrent de La Coma

120 alumnes dels instituts El Sui i Pla Marcell han recollit prop de 70 litres de deixalles de la llera de la riera en el marc de la campanya europea Let's Clean Up.

La campanya consisteix en fer d'accions de neteja en espais naturals del nostre entorn per part dels ciutadans. A Cardedeu l'activitat ha tingut dues vessants. D'una banda, educadors ambientals han guiat l'alumnat pel tram de la riera de Vallforners comprès entre el parc de la Font dels Oms i la plaça d'Antoñita Fontova, valorant l'estat de la riera, observant la vegetació i les diferents espècies, la pressió humana, possibles abocaments, etc.

I de l'altra, s'ha fet la neteja d'un tram del torrent de La Coma (des de l'av. Montells a l'av. Onze de Setembre) i d'un tram de la riera de Vallforners (entre la plaça d'Antoñita Fontova i el pont de pedra). Paral·lelament a l'activitat, els alumnes han fet una fitxa per detectar el tipus de comunitats que hi havia a la riera així com l'estat dels marges i actuacions o les obres realitzades.

L'objectiu era, entre altres, conèixer l'entorn amb les espècies de plantes i animals pròpies de ribera i alhora conscienciar de la importància de preservar els boscos periurbans i gestionar correctament els residus que generem.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: