|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dimecres, 3 d'octubre de 2012

Escenes d'estiueig. El final de l'estiueig a Cardedeu

Durant el cap de setmana es faran un seguit d'activitats, entre les quals hi ha la representació de l'obra "Gente bien", de Santiago Rusiñol, i un itinerari guiat amb escenificacions teatrals.
El Museu Arxiu Tomàs Balvey recorda un any més el final de l’estiueig a Cardedeu amb la representació de l’obra de teatre Gente Bien de Santiago Rusiñol i un itinerari guiat acompanyat de petites escenificacions teatrals, pels jardins i les cases d’estiueig del Cardedeu de finals del segle XIX i principis del XX.

Conduït i dirigit per Artescena.

PROGRAMA D'ACTIVITATS:

DISSABTE 6 D’OCTUBRE


A les 17.30 h, Jocs d’Abans

A les Places de Sant Corneli, Flors de Maig, de l’Església i Sant Joan jugarem als jocs de fa  uns cent anys, curses de sacs, el joc de l’aro, la gallineta cega, a bitlles, etc.

Després de jugar hi haurà llonguets amb xocolata per tots els participants.

L’activitat és gratuïta

Tot seguit, a les 19 h es representarà íntegrament l’obra Gente Bien de Santiago Rusiñol, a càrrec de l’Associació Artescena i dirigida per Olga Vinyals.


Aquest espectacle neix després de sis anys de col·laboració d’Artescena amb el Museu Arxiu Tomàs Balvey realitzant les activitats “Escenes d’Estiueg” i la “Ruta Raspall” a Cardedeu.

Gente Bien és un sainet en un acte de Santiago Rusiñol, una obra bilingüe estrenada l’any 1917 al Teatro Novedades de Barcelona. És un divertiment amb fons de burla cap a la nova burgesia industrial que sorgia a la Barcelona del modernisme, a finals del segle XIX i principis del XX. L’obra se'n riu del comportament d’aquells nous burgesos enriquits de cop i que per a integrar-se millor a la seva nova classe social decideixen parlar en castellà perquè “és la moda i havem de parlar-hi”, com es diu a la mateixa obra.

Direcció: Olga Vinyals

Al pati del Casal de la Gent Gran

Preu 5 €

Cal fer reserva prèvia.
 

DIUMENGE 7 D’OCTUBRE

A les 11 h, Ruta Raspall teatralitzada

Punt de trobada al Museu Arxiu Tomàs Balvey.

Preu 7€ (inclou entrada a les cases i jardins)

Cal fer reserva prèvia

Itinerari guiat per descobrir, tot passejant, l’arquitectura per a l’estiueig de Manel Joaquim Raspall a Cardedeu. Des de les cases i torres envoltades de jardí, fins a l’arquitectura civil amb parcs, fonts i dissenys urbanístics.

L’itinerari s’acompanyarà de petites escenificacions i tastets musicals en els diferents escenaris modernistes a càrrec de l’Associació Artescena i l’escola de Música Lluís Cullell.

Una manera diferent de conèixer el temps de l’estiueig a Cardedeu.

Més Informació
Enllaç Web del Museu de Cardedeu

Informació relacionada
Equipaments
Relacionat Museu Arxiu Tomàs Balvey
Entitats
Relacionat Artescena

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: