|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Territori

Dimecres, 27 d'abril de 2016

Comença la campanya de neteja de solars i terrenys per evitar incendis

Actualment hi ha 333 finques censades que la propietat ha de deixar en condicions de seguretat, neteja i salubritat. El consistori les revisarà els dies 16 i 17 de juny.
L'Ajuntament de Cardedeu està enviant requeriments a les persones propietàries de solars sense edificar per tal que els netegin abans de la revetlla de Sant Joan, i evitar així risc d'incendi durant l'estiu i també per raons de salubritat. En total, s'han enviat 206 cartes informatives per la campanya de neteja de solars d'enguany, que corresponen a 333 finques.

En aquestes cartes, que també s'adrecen a la propietat de terrenys i jardins de finques no habitades dins el nucli urbà, s'informa que els dies 16 i 17 de juny l'Ajuntament farà una revisió de l'estat de neteja de tots els solars, terrenys i jardins per verificar que no hi ha malesa, herba alta, deixalles, trastos i andròmines o qualsevol altra substància que pugui produir males olors, servir de focus d'aparició de plagues o sigui susceptible de cremar-se. En cas que els terrenys no es trobin en les condicions idònies de seguretat, salubritat i neteja, l'ordenança reguladora de la via pública preveu sancions d'entre 300 i 600 euros.

Durant la campanya de 2015 es van iniciar 20 expedients sancionadors de 100 € cadascun per no haver netejat el solar o bé per netejar-lo fora de termini. També es van imposar 2 multes coercitives de 300 € cadascuna per finques que a hores d'ara encara estan brutes. A més, l'Ajuntament ha hagut de netejar subsidiàriament dos solars per problemes de salubritat, que han suposat una despesa de prop de 2.000 euros, i que els titulars hauran de pagar.

L'Ajuntament seguirà amb aquestes campanyes de salubritat i millora amb l'objectiu que siguin les mateixes propietats de solars les que els mantinguin en bon estat de conservació de forma habitual i es redueixi així al màxim qualsevol risc d'incendi o de plaga.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: