|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Dimecres, 20 de febrer de 2019

Cardedeu és escenari de vuit rodatges durant el 2018

Al llarg de 2017 va acollir set filmacions de diverses tipologies en diferents punts del municipi.

Cardedeu ha acollit 8 rodatges durant el 2018, la majoria d'espots publicitaris, i també produccions documentals, videoclips i sessions de fotografia comercial. Aquestes filmacions i produccions han suposat un ingrés de 3.432 euros.

Durant el 2017 Cardedeu va ser escenari de 7 filmacions, amb un ingrés de 3.022 euros, entre les quals en destaca la sèrie "Nit i dia" de TV3 i produïda per Mediapro, que va convertir l'edifici de l'Ajuntament en un consistori fictici; o bé també el rodatge d'una escena exterior de la sèrie "Benvinguts a la família" a la plaça de les Dones Treballadores i a l'avinguda de Jaume Campmajor. Quant al 2016, vam rebre 4 rodatges amb un ingrés de 1.120 euros recaptats.

La gran majoria de produccions són espots publicitaris pel mercat internacional, però les productores i empreses audiovisuals també han triat Cardedeu per fer videoclips, curtmetratges, sessions fotogràfiques per marques de moda o de vehicles, entre d'altres. A més, han fet treballs i exercicis acadèmics diversos equips d'estudiants de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) o de l'Escola de Cinema de Barcelona (ECIB).

Pel que fa a les localitzacions, són diverses i a diferents punts del municipi, amb especial predilecció pel cementiri municipal, la nau de la Tèxtil Rase i els espais adjacents, i els camins rurals propers al nucli urbà.

Cardedeu forma part de la Catalunya Film Commission (CFC) des de 2009, un servei públic i gratuït de la Generalitat de Catalunya (Institut Català de les Empreses Culturals) que està a disposició del sector audiovisual amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges a tot Catalunya i d'estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana i els serveis que se'n deriven a tot el territori. A la vegada, fa promoció del territori com a espai de rodatge i assessora i forma els municipis en qüestions com la gestió dels permisos de rodatge, entre d'altres. La CFC construeix i coordina una xarxa d'oficines d'atenció als rodatges arreu del territori català que es posen al servei de les produccions audiovisuals per facilitar els rodatges als seus espais. Actualment compta amb gairebé 200 municipis associats, un dels quals Cardedeu.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: