|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Immigració

Dijous, 4 de maig de 2017

Cardedeu acull la formació del Baix Montseny per a mentors del Programa Català de Refugi

L'inici del curs coincideix amb l'arribada a Cardedeu d'una família refugiada de Síria.

Cardedeu ha estat un dels municipis on més persones han sol·licitat poder ser mentores de la població refugiada que arribi al municipi. És per això, que aquesta setmana s'ha iniciat el curs de formació de mentors, on hi participen un total de 10 persones, 6 de les quals són de Cardedeu. El curs consta de 12 sessions, de dues hores cada sessió, i s'emmarca dins el Programa Català de Refugi organitzat per Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Arreu del territori català s'han apuntat al voltant de 3.000 persones, i fins ara, aproximadament 900 han estat entrevistades. És el primer cop que es fa una acció similar a Catalunya. Aquest programa s'inspira en el model canadenc d'acollida de persones refugiades, que promou la relació entre persones que de manera voluntària s'han ofert per oferir el seu suport, el seu temps i coneixement a les persones refugiades que estan en un procés d'acollida i integració.

L'inici del curs de mentoria coincideix amb l'arribada a Cardedeu, d'una família refugiada provinents de Síria, gràcies a la coordinació que hi ha hagut amb la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR).

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: