|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Divendres, 2 de desembre de 2016

Assumpta Montellà parla de l'exili i de la Maternitat d'Elna a l'alumnat dels cursos de català

Una cinquantena de persones, entre l'alumnat dels dels cursos de català i participants en el voluntariat per la llengua de Cardedeu, van assistir a la xerrada, on Montellà va parlar del llibre "La maternitat d'Elna, bressol dels exiliats".
Assumpta Montellà va començar la xerrada dient que el llibre dóna veu a la gent anònima que va viure de primera mà el calvari de la guerra civil i la tragèdia de l'exili, i que no surten en els manuals d'història.

Sense perdre ni un moment el fil del seu relat i amb molta força en les seves paraules, l'Assumpta Montellà els va fer reviure l'exili: la platja d'Argelers i les filferrades, la fam, la set, el fred, els polls... totes les penalitats d'aquells republicans vençuts. I entre els vençuts, les dones i els nens. I va parlar del que va ser capaç de fer una persona molt jove, Elisabeth Eidenbenz, per salvar les dones embarassades d'haver de patir el part en les pèssimes condicions dels camps de refugiats francesos.

També va comentar el paral·lelisme que hi pot haver entre l'èxode republicà de 1939 i la situació actual de les persones refugiades.

Al final de l'acte, alguns alumnes van voler que l'Assumpta els signés el llibre.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: