|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

NOSALTRES DECIDIM: PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

La participació de la ciutadania en la vida pública de Cardedeu ha estat i és un dels actius més importants del nostre municipi. Tradicionalment, aquesta participació s'ha donat a través d'entitats i associacions que han dinamitzat la vida social de Cardedeu i han contribuït decisivament a la cohesió social, al benestar i a la qualitat de la vida democràtica de la vila. En el sí de l'ajuntament s'han anat creant espais per a formalitzar aquesta implicació, com els consells de participació ciutadana, la gestió a través de Patronats amb una important implicació de les entitats, i l'impuls de processos participatius.

En aquest moment fem un pas mes enllà per ampliar els espais de participació de la ciutadania. Proposem incidir en el pressupost municipal, superant una lògica de participació informativa i consultiva depenent de la voluntat de cada govern, avançant cap a un nou paradigma que entén la participació com un element intrínsec a la governança municipal, amb voluntat transformadora i desenvolupada creativament i de manera comunitària.

Encetem ara un procés de Pressupostos Participatius, que permeten la participació directa de la ciutadania en l'elaboració dels pressupostos públics i, per tant, també la implica en la reflexió de necessitats, demandes i priorització dels pressupostos, així com en el seguiment de l'execució i en la rendició de comptes continuada als equips de govern.

Propostes concretes:

  • Bases dels Pressupostos Participatius 2018: característiques del procés, desenvolupament (fases) i cronograma des de l'inici fins a l'execució de les propostes sorgides de les votacions.
  • Propostes d'inversió de l'equip de govern

LES PERSONES EXPERTES:
Carola Castellà
Doctora en Ciència Política, per la UAB. Tècnica de participació de la Diputació de Barcelona. Professora associada al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. Treballa assessorant als ens locals en la implicació de la ciutadania en el disseny, implementació i avaluació de polítiques públiques relacionades en diferents àmbits del món local.

Sergi Fernàndez Maraver
Tècnic de comunicació i participació ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona. L'Ajuntament d'Argentona ha impulsat pressupostos participatius l'any 2016 i 2017 amb l'objectiu que la ciutadania decideixi en què invertir 500.000 € del pressupost municipal de 2017 i 2018.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: