|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Adreces i telèfons

Museu Arxiu Tomàs Balvey
El Museu Arxiu Tomàs Balvey és un edifici construït el 1848 i consta de planta baixa i dos pisos. L’origen del Museu es troba en les col·leccions d’etnologia i d’història local recollides pel farmacèutic Tomàs Balvey i Bas (1865-1954), que al 1943 va arribar a un acord amb l’Ajuntament per cedir les seves col·leccions al municipi i construir un museu.

El 1972 la família Daurella va fer donació al poble de la seva casa d’estiueig per instal·lar-hi el Museu, el Casal de Cultura i la Biblioteca. El Casal Daurella i Museu Arxiu Tomàs Balvey es va inaugurar el 1975.

Després d’una important remodelació, l’edifici avui està dedicat totalment al Museu Arxiu. La planta baixa està dedicada a sala d’exposicions temporals i la segona planta a serveis, magatzems visitables i aula didàctica. La primera planta conté l’exposició permanent al voltant de la farmàcia Balvey.

El Museu Arxiu Tomàs Balvey conserva un variat fons històric, etnogràfic i artístic relatiu a la història de la vila de Cardedeu. De l’arxiu cal destacar el fons bibliogràfic amb el conjunt de pergamins datats des del segle X al XIV, tots referents a la història del municipi i de la seva gent. La numismàtica també hi és present amb un ampli fons de més de tres mil monedes, des de l’època romana fins ara. Del fons arqueològic destaca les restes de materials procedents de la vila romana del Pla de les Parets de Cardedeu.

El fons del museu es caracteritza principalment per col·leccions d’objectes decoratius i de la vida quotidiana, sobretot dels segles XVIII i XIX, com ceràmica catalana, indumentària, ventalls, objectes d’ús personal i armes de foc. També hi ha elements de mobiliari i una col·lecció de llums i palmatòries.

Però l’element més singular i destacat del Museu és el conjunt de la farmàcia Balvey, format pel mobiliari original datat del 1812 i per més de 200 pots de farmàcia que conserven en el seu interior els productes originals. Acompanyen el conjunt altres flascons i ampolles de vidre i l’utillatge com balances, morters i equips farmacèutics.

El Museu Arxiu també té un jardí que explica a través de sis zones els ambients de vegetació mediterrània propis de la comarca, fent especial atenció a les espècies remeieres.


Activitats que organitza
 • Punt d'Informació municipal
 • Exposició permanent sobre farmàcia
 • Jardí de plantes medicinals
 • Exposicions temporals
 • Visites guiades per a grups escolars
 • Itineraris de coneixement del patrimoni i l’art del municipi i comarca
 • Visites de descoberta i coneixement de l’entorn natural
 • Tallers i cursos d’art
 • Tallers i cursos de fitoteràpia
 • Concerts i activitats a la terrassa del Museu
 • Conferències i xerrades
 • Publicacions de temàtica local

Facebook: https://www.facebook.com/museudecardedeu


Dades de contacte
c. Doctor Daurella, 1
Cardedeu · 08440
a/e: museu@cardedeu.cat
Telèfon: 93 871 30 70
Fax: 93 871 14 77
Persona de contacte: Patronat Municipal del Museu Arxiu Tomàs Balvey i Casal Dr. Daurella de Cardedeu
Situació Google Maps

Altres informacions
Horari: De dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h; diumenges i festius de 10 a 14 h. Dies de tancament: tots els dilluns no festius i el 24, 25, 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener, Divendres Sant i Dilluns de Pasqua. Tancat per vacances del 16 al 29 d'agost 2016, ambdós inclosos
Lloc web: http://www.museudecardedeu.cat
:

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: