L’Ajuntament de Cardedeu i l’Institut Pla Marcell col·laboren en el projecte Som Cardedeu

Dilluns, 15 de febrer de 2021 a les 10:00

La iniciativa fomenta la participació ciutadana i acosta el teixit associatiu de la vila entre l’alumnat de primer d’ESO de l’institut

Conèixer el patrimoni popular, cultural i històric de Cardedeu a través de les seves entitats i fomentar la participació ciutadana són els objectius del projecte Som Cardedeu, una iniciativa de l'institut Pla Marcell, adreçada a l'alumnat de primer curs d'ESO, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cardedeu.

Al llarg de dues setmanes, diferents entitats de la vila s'han donat a conèixer a l’alumnat, a través de diverses activitats i accions participatives. Es tracta d’entitats relacionades amb el patrimoni històric i artístic; la cultura popular; el jovent; la sostenibilitat i el consum responsable; la solidaritat i la cooperació, i les arts escèniques i l'educació.

Participen al projecte Som Cardedeu  les següents entitats:

  • Patrimoni històric i cultural de Cardedeu:  Museu de Cardedeu

  • Cultura i tradició popular: Colla bastonera, Gegants de Cardedeu, Diables de Cardedeu

  • Entitats de Festa Major: El Polvorí, el Garitu

  • Entitats juvenils: Casal de Joves La Paki

  • Sostenibilitat i consum responsable: Cooperativa La Fresca, Esbiosfera, Cardedeu Vital/Som Mobilitat

  • Solidaritat i cooperació: Amics d'en Biel, Hi som,  Xócala

  • Arts escèniques i educació: Artescena social, Associació d'educació artteràpia

  • Socials: Plataforma d’Afectats per la Hipoteca-PAH, CSO L’Espora

Participació activa de l'alumnat

Un cop conegudes totes les entitats, l’alumnat haurà de pensar accions que les poden fer millorar, com crear un eslògan, un dibuix o un logotip i realitzar un producte final, com pot ser l’estratègia en xarxes socials o l’elaboració de material promocional (samarretes, bosses de roba, clauers,...)

La implicació de l'alumnat és, doncs, part essencial d'aquest projecte.

Foment de la participació ciutadana d'infants i joves a Cardedeu

L’Ajuntament de Cardedeu treballa per assentar les bases d'una societat activa i crítica alhora, des de la participació ciutadana d'infants i joves. El projecte Som Cardedeu, que cerca el coneixement, la capacitat d’anàlisi i  l’execució de propostes, n'és un clar exemple, com també ho és el Consell d'Infants, que es reuneix periòdicament per debatre assumptes d'actualitat o que els preocupen i consensuar propostes.

Darrera actualització: 15.02.2021 | 11:31