El programa "Anem al Teatre” augmenta el nombre de funcions i de tallers per arribar a tot l’alumnat

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 10:00

Des de l’Ajuntament s’ha considerat una prioritat mantenir la programació cultural i artística que s’ofereix als cicles d'inicial i primària

La programació “Anem al teatre”, que ofereix espectacles i tallers d’arts escèniques a l’alumnat dels cicles d’inicial i primària, s’adapta aquest curs per a arribar a tothom, en el marc de les restriccions i les mesures de seguretat per la Covid-19.

Des de l’Ajuntament s’ha considerat una prioritat mantenir la programació cultural i artística que s’ofereix a les escoles, la qual cosa ha implicat un gran esforç organitzatiu tant de gestió com de les mateixes companyies, ja que s’han hagut de programar més funcions per espectacle i més sessions de tallers artístics,  amb l’objectiu de mantenir els grups bombolla i complir les normes de seguretat del departament de Salut.

Per poder-ho fer, les funcions i els tallers que es desenvolupen durant el curs escolar no es faran només al Teatre Auditori de Cardedeu, sinó que també arribaran a les mateixes escoles, sobretot les de cicle inicial.

De cada espectacle al TAC, hi haurà 5 funcions, mantenint  les distàncies de seguretat de cada grup classe i fent la desinfecció oportuna de les butaques entre sessions i escoles.

Per aquest primer trimestre, s’ha programat l’obra Hamelí, de la cia. de teatre-titelles Xip Xap, per a l’alumnat de 1r i 2n de primària.

Per als/les alumnes de 3r i 4t, la companyia Anna Roca representarà Valentina Quàntica; mentre que a cinquè i sisè de primària La Roda Produccions oferirà l’espectacle de teatre musical El vestit pop de l’emperador.

Pel que fa al cicle inicial,  ja han començat les representacions del taller-espectacle Els sons robats, de la companyia professional de teatre familiar resident a Cardedeu, Esberginiaipatataproduccions . Aquest espectacle es realitza a les cinc escoles de Cardedeu i per a cada grup classe de P4 i P5,  per la qual cosa s’han previst un total de 20 tallers-espectacles.

Més de 12 mil alumnes i una setantena d’espectacles

La programació “Anem al Teatre”, gestionada directament des del curs 2017/18 per les regidories de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament de Cardedeu, té l’objectiu d’apropar les arts escèniques i la música a les escoles i afavorir el gaudi de la cultura, amb la interacció i la participació dels infants.

S’aposta per una programació d’una gran qualitat, prioritzant les produccions artístiques de professionals locals. Habitualment, es programen durant el curs escolar 2 espectacles per cada cicle i 2 espectacles i tallers creatius pel cicle infantil, de diferents disciplines artístiques: teatre, dansa, circ, música, titelles...

Totes les companyies faciliten a les escoles el dossier pedagògic de l’activitat per tal de fer un treball previ o posterior a l’aula.

En tres cursos escolars, s’han representat un total de 69 espectacles, que han estat seguits per més de 12.500 alumnes del cicle d’infantil i primària de les escoles de Cardedeu.

Històric

Curs 2017/2018: 21 espectacles i 4.990 alumnes

Curs 2018/2019: 25 espectacles i 3.587 alumnes

Curs 2019/2020: 23 espectacles i 4.050 alumnes

Darrera actualització: 18.11.2020 | 10:12