|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Acció Social

Dilluns, 30 de maig de 2011

Sessions d'acollida per explicar als nouvinguts els serveis i recursos que ofereix el municipi

El taller s'imparteix aquesta setmana i va adreçat al col·lectiu marroquí.
La regidoria d'Acció Social ha preparat sessions informatives adreçades a les persones nouvingudes d'origen marroquí per tal d'oferir-los informació útil i clara sobre els serveis i recursos que ofereix el municipi i que poden ser necessaris durant els primers dies de residència a Cardedeu.

El taller s'impartirà els dies 30 i 31 de maig, i 1 i 2 de juny, de 19 a 20.30 h, als Serveis Socials de Can Borràs (Dolors Granés, 2). Es parlarà de treball, educació, habitatge, salut i serveis socials, entre d'altres. En la sessió del 2 de juny es farà una visita guiada per a totes les persones que acaben d'arribar i no coneixen la ubicació dels serveis municipals.

Dins dels processos migratoris un dels punts claus és el moment de l'arribada a la terra de migració. La persona immigrada arriba amb diferents graus de desconeixement o d'informacions incorrectes (estereotips, prejudicis, dades equivocades, etc.) sobre la societat receptora, per la qual cosa necessita rebre informacions i orientacions sobre el recursos que li ajudaran a cobrir les necessitats mínimes (treball, habitatge, etc.) i començar la trajectòria d'adaptació a un nou entorn ( empadronament, accés a recursos formatius, socials, etc.)

El pla d'actuació s'emmarca en unes sessions d'acollida adreçades a persones que acaben d'arribar al municipi mesos anteriors o que estan sol·licitant informes d'arrelament social. Aquests programes, com d'altres que impulsen politiques de cohesió, es basen en la igualtat d'oportunitat s i en l'accés als serveis des d'una visió universalista, integradora i participativa. La igualtat d'oportunitat s és el fonament de la cohesió social i aquest de la convivència, la integració i la ciutadania.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: