|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Formació i ocupació

Dimarts, 26 de gener de 2016

Projecte intergeneracional entre alumnes del PTT de la Mongia i persones grans de Les Teixidores

"Connectant històries" permet establir un vincle entre joves i grans per estimular la memòria i construir una història de vida. A la vegada, l'alumnat posarà en pràctica les habilitats comunicatives treballades durant el curs.
L'alumnat del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) del centre de formació La Mongia han iniciat el projecte "Connectant històries" en col·laboració amb el Centre de Dia Les Teixidores de Cardedeu. Aquest projecte va néixer l'any passat amb la voluntat de fomentar les relacions intergeneracionals joves-avis compartint històries de vida.

La proposta consisteix en establir un vincle de confiança per fomentar el record i l'autoestima en aquestes persones que sovint se senten excloses de la societat actual. Els alumnes utilitzaran les TIC per estimular la memòria. Per a les persones grans, serà una manera d'accedir a records d'una manera entretinguda i personalitzada, i pels nois i noies una via per posar en pràctica els seus coneixements tecnològics i les habilitats comunicatives treballades durant del curs: saber estar, empatia, adequació del llenguatge, ritme i to de veu, i saber escoltar, entre d'altres.

El projecte s'estructura en quatre fases:
- formació a càrrec de Laura Martí, directora del Centre de Dia Les Teixidores per conèixer en què consisteix la vellesa i què comporta, què són els centres de dia, tòpics que existeixen sobre les persones grans, etc.
- divisió de les etapes de vida a desenvolupar i preparació de possibles preguntes
- sessions de trobada i recollida d'informació
- organització del material, elaboració dels àlbums i presentació pública

Cada alumne del PTT dedicarà al seu avi o àvia un total de 12 hores. El divendres 26 de febrer es farà el tancament del projecte amb la presentació de cada avi i àvia participant i el lliurament d'un àlbum personalitzat amb els seus records de vida.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: