|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dijous, 23 de maig de 2013

Nous contenidors d'oli domèstic i de roba usada a Cardedeu

Els contenidors d'oli són de color taronja i els de roba usada de color gris.
Cardedeu ha ampliat la recollida selectiva amb cinc nous contenidors per oli vegetal residual domèstic i cinc per roba usada. D'aquesta manera, el municipi es converteix en un dels primers del Vallès Oriental en fer una recollida generalitzada d'oli domèstic, millorant i complementant el servei que ja s'ofereix des de la deixalleria. Els contenidors d'oli són de color taronja i els de roba usada de color gris.

Amb la instal·lació dels nous contenidors, es pretén facilitar l'accés al reciclatge d'oli a tots els ciutadans, que només cal que acumulin l'oli a casa en qualsevol ampolla de plàstic buida i la llencin al contenidor més proper al seu domicili. Els cinc contenidors d'oli vegetal domèstic i de roba estan instal·lats a:

  • av. de Jaume Campmajor (a la vorera oposada al PME)
  • av. de Jaume Morató, prop del Complex Esportiu
  • c. del Dr. Barraquer amb c. de Ramón y Cajal
  • c. de Manel Raspall prop del c. de Mestre Falla
  • c. Marià Borrell entre els c. de Pau Gesa i de Dr. Daurella

Per tal de fer arribar aquest nou servei a tothom i per informar dels avantatges de la recollida separada de l'oli i la roba, s'ha posat en marxa una campanya de conscienciació a través de la qual es repartiran tríptics a totes les llars. A més, des de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament es repartiran embuts a tothom qui ho demani fins a esgotar les existències.

La instal·lació dels contenidors, la recollida i el manteniment d'aquest nou servei el duu a terme, sense cap cost pel municipi, l'empresa Ekipolis de Cardedeu, qui destinarà part del seu benefici a ajudes socials per als col·lectius més desfavorits del municipi.

Reciclar l'oli vegetal residual domèstic aporta grans beneficis ambientals. El vessament a l'aigua comporta greus problemes per la capa que forma a la seva superfície, que n'impedeix la correcte oxigenació. Si es separa l'oli a casa, s'aconsegueix contribuir a la conservació del medi ambient sense vessaments de cap tipus a la natura i també s'aconsegueix un estalvi en el tractament de les aigües residuals a les depuradores i en el manteniment de les canonades i la xarxa de clavegueram.

A més, l'oli recollit es recicla i es transforma en biodièsel, així es redueixen els gasos d'efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització. El biodièsel produeix un 80% menys d'emissions que el petroli i es un recurs renovable.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: