|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Dilluns, 12 de setembre de 2011

L'estrena de l'escola Can Manent, principal novetat del curs 2011/2012

Per primera vegada, a Cardedeu es fa un cicle formatiu públic de grau mitjà, el d'Atenció sociosanitària a l'institut Pla Marcell.
Un total de 3.403 alumnes han començat avui amb normalitat el curs escolar 2011/2012 als centres públics de Cardedeu, entre els quals hi ha 2.942 nenes i nens de P3 a quart d'ESO, 170 de les escoles bressol, 258 alumnes de batxillerat i 33 del cicle formatiu de grau mitjà. A l'oferta privada, s'han incorporat a les aules 459 alumnes.

La gran novetat del curs és l'estrena del nou edifici de l'escola Can Manent, situat a la confluència dels carrers Arquitecte Gaudí i Llinars, al costat del camp de futbol. Els 287 alumnes i el professorat del centre han deixat enrere els mòduls prefabricats i estrenen avui el nou centre escolar de 3.577 m² amb capacitat per a 450 nenes i nens. L'equipament disposa d'aules per cursos i específiques per matèries concretes, biblioteca, cuina i menjador, sala de professorat, i un gimnàs amb vestuaris, a més de tots els serveis propis d'una escola. Les obres han estat finançades per la Generalitat de Catalunya, que hi ha invertit més de quatre milions d'euros. A més, l'Ajuntament ha finançat les obres a l'accés de l'escola Can Manent, en concret, la nova vorera des del camp de futbol fins a l'entrada del centre, soterrament dels serveis, instal·lació de nou enllumenat, urbanització de la placeta de l'entrada i construcció de l'escomesa de sanejament per connectar el centre educatiu amb la xarxa municipal de clavegueram.

L'escola Can Manent, la cinquena escola pública d'infantil i primària de Cardedeu, té accés principal pel carrer Arquitecte Gaudí. Com a centre escolar, va entrar en funcionament el curs 2007/2008 i des d'aleshores ha estat emplaçada de forma provisional amb mòduls prefabricats a la part nord de les instal·lacions esportives. L'alcaldessa i regidora d'Educació, Calamanda Vila, es mostra molt satisfeta perquè "amb pocs mesos de diferència, Cardedeu ha estrenat dos centres educatius, al març l'institut Pla Marcell i ara l'escola Can Manent. Tots els alumnes del nostre municipi estudien ara en les condicions que es mereixen". Amb el trasllat al nou edifici, l'espai que ocupaven els mòduls de Can Manent es condicionarà com a aparcament pels usuaris del Patronat d'Esports.

Una altra de les novetats del curs és que l'institut Pla Marcell imparteix el grau mitjà d'Atenció sociosanitària, en el qual s'hi ha inscrit 33 alumnes, i que suposa que per primera vegada Cardedeu té un cicle formatiu públic.

D'altra banda, al llarg d'aquest estiu s'han fet tasques de rehabilitació i manteniment a totes les escoles de Cardedeu aprofitant les vacances dels alumnes, com la reforma de la paret interior del vestíbul de l'escola Mil·lenari, o la substitució de la xarxa de clavegueram de l'escola Germans Corbella.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: