|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Mobilitat

Dijous, 10 de març de 2016

L'escola Can Manent, la Tèxtil Rase, la Fusteria i la zona esportiva, connectades a la xarxa de carrils bici

El nou carril del carrer Llinars permet la connexió d'equipaments culturals i de tots els centres escolars del municipi. La comissió de mobilitat interescolar "A Cardedeu, en bici i a peu!" ha preparat una volta inaugural pel diumenge 13 de març.
Des de fa una setmana ja es pot circular pel nou carril bici del carrer Llinars per arribar a l'escola Can Manent, el complex cultural de la Tèxtil Rase, el Casal de Joves la Fusteria, la zona esportiva dels pavellons i el camp de futbol. Amb aquest nou carril, tots els equipaments escolars de Cardedeu estan connectats amb la xarxa de carrils bici del municipi.

La comissió de mobilitat interescolar "A Cardedeu, en bici i a peu!" formada per les AMPA i AFA de totes les escoles del municipi ha programat una volta inaugural pel carril bici del carrer Llinars per aquest diumenge 13 de març. La volta començarà un cop finalitzi el taller gratuït "Posa a punt la teva bici" que es farà d'11 a 13 h a la plaça de Sant Corneli.

Un cop finalitzades les obres de construcció del carril bici, el carrer Llinars ha passat a ser de sentit únic fins al carrer Doctor Barraquer, en direcció Llinars del Vallès. L'actuació ha tingut un cost total de 37.210,46 euros.

La construcció del carril bici del carrer Llinars és una de les actuacions del projecte "A Cardedeu en bici a peu" que busca tornar a un model de mobilitat i a un espai públic més amable i adequat a les persones, reduint mica en mica la prioritat absoluta que ha tingut fins avui el vehicle privat als carrers en detriment de la seguretat dels vianants i ciclistes. Aquest canvi de model aporta beneficis clars i indubtables: la pacificació del trànsit a les zones residencials com l'interior del barri Bellavista, la millora de l'accessibilitat en bici i a peu als equipaments amb molta afluència de persones com les escoles o els recintes culturals i esportius, la millora de la seguretat dels vianants i ciclistes de totes les edats i la seva autonomia per moure's, la promoció de l'exercici físic quotidià i la salut, l'augment de la sostenibilitat ambiental i una major cohesió social fent dels carrers els espais principals de convivència.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: