|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dimarts, 8 de febrer de 2011

L'aplicació de l'Ordenança de convivència dóna els primers resultats

Poc més d'un any després de l'entrada en vigor de l'Ordenança de convivència, l'Ajuntament ha iniciat 53 expedients administratius, tots per infraccions de caràcter lleu.
Vint-i-cinc d'aquestes infraccions han acabat amb sanció econòmica que pot arribar als 750 euros, i en dos dels casos la persona infractora ha demanat commutar la falta per treballs en favor de la comunitat, tal i com permet la normativa. Sis de les sancions ja han estat abonades, i la resta encara es troben en termini voluntari de pagament o en procés de notificació.

La Policia Local ha aixecat acta de 9 infraccions per accedir a instal·lacions de titularitat municipal fora d'horari i sense autorització; 5 infraccions per orinar o escopir en la via pública; 5 més per desplaçar o manipular mobiliari urbà; 3 per pintades; 2 infraccions per consumir alcohol o substàncies estupefaents als espais públics alterant la tranquil·litat ciutadana; 2 per enganxar cartells, adhesius, banderoles o pancartes sense autorització; i 1 infracció per dipositar malament les deixalles a les papereres, 1 per abandonar mobles en la via pública, 1 per deixar gossos sols bordant en patis i terrasses, 1 per no portar el gos lligat, i una més per acumular deposicions d'animals domèstics.

El regidor de Governació, Pere Freixas, s'ha mostrat satisfet amb aquestes primeres dades perquè demostren que "aquesta eina era necessària per garantir la convivència al nostre municipi i el respecte a l'espai públic". Freixas ha assegurat que "tant de bo no calgués aplicar l'Ordenança però també es feia evident que hi havia una sèrie d'actituds que no podíem deixar passar impunement i que han de ser sancionades". Freixas també ha recordat que amb l'objectiu de donar-la a conèixer, un cop aprovada, es va enviar una còpia de l'Ordenança a totes les llars del municipi i ha demanat a la gent de Cardedeu que "se la faci seva". Precisament amb l'objectiu de difondre al màxim el contingut d'aquesta normativa, en breu s'iniciarà una nova campanya itinerant amb banderoles informatives pels barris de Cardedeu.

L'Ordenança municipal reguladora de la convivència ciutadana de Cardedeu ha estat elaborat de manera participativa per un grup de treball del Consell de la Vila. Es pot consultar al costat d'aquestes línies o es pot demanar un exemplar en paper a l'Oficina d'Atenció Ciutadana i a les dependències de la Policia Local.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: