|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Dilluns, 27 de juny de 2011

L'alumna d'El Sui, Helena Cuesta, guanya el segon premi UPF de Treball de Recerca en Enginyeria i Matemàtica Aplicada

Un grup d'alumnes de 4t d'ESO, premiat també per un projecte tecnològic.
Helena Cuesta, alumna de l'Institut El Sui de Cardedeu, ha estat guardonada amb el segon premi de l'edició d'enguany del Premi UPF de Treball de Recerca en Enginyeria i Matemàtica Aplicada que convoca l'Escola Superior Politècnica de la Universitat Pompeu Fabra. La setmana passada va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis, on es van conèixer els guanyadors.

El treball de l'Helena Cuesta es titula Composició musical i atzar i ha estat tutoritzat pel professor Santi Vilches del departament de matemàtiques de l'Institut El Sui. En aquest treball l'Helena ha creat un programa informàtic que genera i interpreta una composició musical nova cada cop que es llencen uns daus. L'idea bàsica del treball sorgeix a partir de l'antecedent històric d'un vals de Mozart que es generava per atzar.

El premi té una dotació econòmica de 300 € així com la matrícula gratuïta a la Universitat Pompeu Fabra, on l'alumna estudiarà Enginyeria de Sistemes Audiovisuals a partir del curs vinent.

L'Helena Cuesta ha cursat 2n de batxillerat a l'Institut El Sui de Cardedeu i és alumna de l'Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera de Granollers, on està fent estudis de violoncel. Entre 2009 i 2011 ha participat en el programa Joves i Ciència de Catalunya Caixa per al foment de les vocacions científiques.

D'altra banda, els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut El Sui, Rubén Sánchez, Sergi Pous, Aitor Barroso, Edgard Casanova i Óscar Castro han guanyat el primer premi de la I Mostra de Treballs de Creació del Projecte Prat de la Riba organitzat pel Centre de Recerca per a l'Educació Científica i Matemàtica (CRECIM) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els alumnes han guanyat el premi amb el projecte de tecnologia Guant Musical fet en el marc de la classe visita al centre tecnològic CETEMMSA. El premi consisteix en 1.000 euros en material didàctic de tecnologia per a l'institut i en entrades per a Port Aventura per al grup que ha elaborat el treball.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: