|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Desenvolupament local

Dilluns, 4 d'octubre de 2010

L'Ajuntament presenta als emprenedors les accions de suport als negocis emergents

Més de 70 emprenedors, la gran majoria de Cardedeu, es van aplegar aquest divendres al Centre Cultural per compartir les seves experiències i per escoltar, de primera mà, les principals accions de suport a les persones que volen iniciar un negoci que l'Ajuntament posarà en funcionament properament.
Així, l'alcaldessa Calamanda Vila va donar detalls de les característiques que tindrà l'espai-viver del Mercat municipal. Es tracta de 7 parades adreçades a persones que vulguin arrencar un negoci de venda de productes frescos. Els interessats hauran de pagar un cànon inicial mínim, tot contribuint a les despeses mensuals del mercat proporcionalment al percentatge d'ocupació de cada parada. En un termini màxim de tres anys l'usuari haurà d'adquirir la concessió administrativa de la parada per un màxim de 7 anys o bé retornar-la a l'Ajuntament en el mateix estat de conservació en què ho rep. Segons va manifestar l'alcaldessa, "amb aquesta iniciativa, sumada a les obres de remodelació i millora de les instal·lacions, a la creació de la nova imatge gràfica i corporativa, i a la propera instal·lació d'un establiment de la cadena de congelats la Sirena, es pretén rellançar un mercat que estava amb uns índexs d'ocupació baixíssims". De fet, abans de què l'Ajuntament recuperés la titularitat municipal d'aquest espai, només estaven ocupades 6 parades de les 28 existents.

Calamanda Vila també va aprofitar la seva intervenció per informar que aquest mes d'octubre començaran les obres del futur Centre de Suport Empresarial i Tecnològic (viver d'empreses) que s'ubicarà a les antigues instal·lacions de la Policia Local, al carrer Marià Borrell. Vila va recomanar "aprofitar tota aquesta embranzida per crear una associació d'emprenedors que permeti sumar esforços per millorar encara més tots aquests projecte".

Finalment, la regidora de Promoció Econòmica, Carme Mallorques, va anunciar la creació d'un distintiu en forma d'adhesiu que l'Ajuntament donarà als propietaris de comerços i botigues que tinguin menys de tres anys de vida, i que els identificarà com a negocis emergents que han sorgit gràcies al servei de Suport a la creació i consolidació d'empreses. Per Mallorques "és important saber quins són els establiments que estan començant, per poder-los ajudar en els difícils moments de la consolidació" i va emplaçar als emprenedors a "fer xarxa comprant també en tots els establiments que llueixin aquest nou distintiu que es començarà a repartir durant les properes setmanes".

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: