|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dimecres, 23 de març de 2011

La Generalitat estudiarà l'ampliació de la freqüència de trens a Cardedeu

L'alcaldessa, Calamanda Vila, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, han acordat aquest matí analitzar les necessitats de mobilitat per tren a la línia R-2 i treballar conjuntament per millorar les freqüències de pas de combois de rodalies a Cardedeu.
Per fer-ho, aquesta mateixa setmana la Generalitat encarregarà l'elaboració d'un informe que avaluarà les necessitats reals de transport de viatgers per tren a Cardedeu. Està previst que l'informe estigui enllestit abans de dos mesos i que, a més de la diagnosi, ja aporti propostes per cobrir les necessitats detectades. Qualsevol millora en la freqüència de passos tindria també repercussions positives en la resta d'estacions de la línia R-2 situades entre Granollers i Sant Celoni.

El conseller Lluís Recoder ha afirmat que "el meu compromís personal amb l'alcaldessa és el d'estudiar a fons i de manera immediata la necessitat d'ampliar el servei de rodalies que donem a la gent que agafa el tren a Cardedeu, ja que la seva reivindicació sembla plenament justificada". Recoder també ha afirmat que "un cop disposem dels resultats de l'informe caldrà veure quines solucions cal adoptar i en quins terminis per oferir el millor servei possible als ciutadans".

De la seva banda, l'alcaldessa Calamanda Vila ha qualificat la reunió celebrada al Parlament de "extraordinàriament profitosa" ja que segons ella "per fi la Generalitat es pren seriosament la necessitat d'ampliar el servei de Rodalies al nostre municipi després d'anys reclamant-ho". Vila ha dit ser plenament conscient de què "no és un problema fàcil d'arreglar perquè calen més trens i més capacitat en els accessos ferroviaris a Barcelona" però també s'ha mostrat convençuda que "un cop es disposi d'aquesta diagnosi la Generalitat ens plantejarà possibles solucions a curt, mig i llarg termini que permetin millorar freqüències" i s'ha tornat a posar al costat del govern de la Generalitat per col·laborar en el què faci falta per aconseguir aquest augment de pas.

L'alcaldessa s'ha desplaçat avui al Parlament de Catalunya per abordar aquest tema primer amb el Director General de Mobilitat i Transport, Ricard Font, i després amb el conseller Recoder. Durant la trobada, s'han analitzat les dades de viatgers que indiquen que durant l'any 2010 l'estació de Cardedeu ha registrat un promig de 4.853 usuaris per dia laborable. Aquestes altes dades d'usuaris es tradueixen en què en hores punta es fa difícil trobar lloc per seure en molts trens i demostren que l'estació de RENFE de Cardedeu atrau a molts usuaris que resideixen en municipis veïns.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: