|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Participació Ciutadana

Divendres, 1 de desembre de 2017

La ciutadania participarà en el pressupost municipal d'inversió de 2018 (nova data: 2 desembre)

La jornada de Cardedeu en transformació "Nosaltres decidim: pressupostos participatius" servirà de punt de partida del procés que culminarà amb una votació al maig per escollir les propostes presentades.

"Nosaltres decidim: pressupostos participatius" és el títol de la nova jornada de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" que se celebrarà finalment el dissabte 2 de desembre, a les 11 del matí, a la Sala de les Columnes de l'Ajuntament de Cardedeu, i que donarà el tret de sortida al procés de Pressupostos Participatius 2018.

La jornada servirà per explicar les bases de participació en el pressupost municipal d'inversió de l'any 2018, i es parlarà de les característiques del procés, de les fases que es contemplen i del cronograma des de l'inici fins a l'execució de les propostes sorgides de les votacions. També es plantejaran les propostes d'inversió de l'equip de govern.

Comptarem amb dues persones expertes que, des de l'experiència, ens ajudaran a perfilar el procés:
  • Carola Castellà, Doctora en Ciència Política per la UAB i tècnica de participació de la Diputació de Barcelona, que treballa assessorant als ens locals en la implicació de la ciutadania en el disseny, implementació i avaluació de polítiques públiques relacionades en diferents àmbits del món local.
  • Sergi Fernàndez Maraver, Tècnic de comunicació i participació ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona, que ha impulsat pressupostos participatius l'any 2016 i 2017 amb l'objectiu que la ciutadania decideixi en què invertir 500.000 € del pressupost municipal de 2017 i 2018.

La participació de la ciutadania en la vida pública de Cardedeu ha estat i és un dels actius més importants del nostre municipi. Tradicionalment, aquesta participació s'ha donat a través d'entitats i associacions que han dinamitzat la vida social de Cardedeu i han contribuït decisivament a la cohesió social, al benestar i a la qualitat de la vida democràtica de la vila. En el sí de l'ajuntament s'han anat creant espais per a formalitzar aquesta implicació, com els consells de participació ciutadana, la gestió a través de Patronats amb una important implicació de les entitats, i l'impuls de processos participatius.

En aquest moment fem un pas mes enllà per ampliar els espais de participació de la ciutadania. Encetem ara un procés de Pressupostos Participatius, que permeten la participació directa de la ciutadania en l'elaboració dels pressupostos públics i, per tant, també la implica en la reflexió de necessitats, demandes i priorització dels pressupostos, així com en el seguiment de l'execució i en la rendició de comptes continuada als equips de govern.

Trobareu informació ampliada de cada jornada de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" a l'enllaç adjunt.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: