|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Acció Social

Dimarts, 27 de juny de 2017

El nous criteris d'atorgament de subvencions per activitats d'estiu i extraescolars permeten duplicar el número de persones becades

El sistema de quotes progressives i el caràcter universal ha afavorit que enguany s'hagin becat 158 infants i joves, el doble que l'any passat. En total s'hi ha destinat 44.339 euros.

Per primera vegada, els ajuts econòmics per disminuir els costos de les famílies de les activitats d'estiu i extraescolars s'ha fet de caràcter universal i eliminant el requisit d'haver estat atès pels serveis socials, establint un sistema de quotes progressives en funció dels ingressos econòmics de la unitat familiar.

Això ha fet que s'hagi duplicat el número de persones beneficiàries: enguany s'han becat un total de 158 infants i joves (91 famílies), mentre que al 2016 se'n van becar 80 (63 famílies). Pel que fa als imports, van de 75 € fins a 275 €, en funció de si és una activitat d'estiu o extra escolar, i de la situació econòmica i social de la família. En total, s'han atorgat subvencions per import de 44.339 euros.

Els objectius dels nous criteris de la convocatòria han estat afavorir la igualtat d'oportunitats, reduir les desigualtats econòmiques i identificar noves necessitats socials o econòmiques latents al municipi. Per posar un exemple concret, s'ha volgut arribar a aquelles famílies que, tot i treballar, tenen dificultats per arribar a finals de mes i no poden fer front al cost d'un casal d'estiu o unes activitats extraescolars. La precarietat laboral o la falta de conciliació alimenten la manca d'oportunitats i les desigualtats.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: