|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dijous, 24 de novembre de 2016

Cardedeu s'adhereix a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

S'han preparat activitats com l'exposició sobre les 4 R (reduir, reutilitzar, reciclar i recuperar) a la Biblioteca, i diverses accions per prevenir residus en les oficines i els equipaments municipals.
Cardedeu se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus que se celebra del 19 al 27 de novembre amb diverses accions de sensibilització tant a nivell de ciutadania com a nivell intern de l'organització.

A partir de demà es podrà visitar l'exposició "Les 4 R" a la Biblioteca Marc de Vilalba en horari de l'equipament. Es tracta d'una exposició per informar i sensibilitzar els més joves i el públic en general sobre el fet que tots som un factor clau en la gestió dels residus i que cal prevenir-los. En base a les 4 R (reduir, reutilitzar, reciclar i recuperar) resol qüestions com ara què cal fer amb els residus que generem, d'on venen i on van, i com els podem prevenir. L'exposició s'inaugurarà demà divendres 25 de novembre, a les 18.30, a la Biblioteca, i comptarà amb la presència de la regidora de Medi Ambient, Marta Cordomí, i amb la gerent dels Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Immaculada Pruna. Es podrà visitar fins el 15 de gener de 2017.

D'altra banda, també s'estan duent a terme diverses accions per a la prevenció de residus en les oficines i equipaments municipals, com la promoció de gots reutilitzables, l'elaboració d'un decàleg de bones pràctiques per avançar cap al residu zero i fomentar d'adquisició de nous hàbits, o auditories dels diferents equipaments per poder treballar de manera concreta la prevenció i el reciclatge de residus.

La Setmana de la Prevenció de Residus té com a objectiu fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, donar a conèixer exemples concrets de reducció de residus i, així, fer canviar el comportament quotidià dels europeus pel que fa al consum i a la producció.


Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: