|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Divendres, 4 de març de 2016

Cardedeu recull 2.020 kg d'oli vegetal usat el 2015

Actualment hi ha 5 punts de recollida, i ben aviat se n'intal·larà un més al carrer Esteve Barangé.
L'empresa que gestiona els contenidors d'oli ha recollit 2.020 kg d'oli vegetal usat a Cardedeu el 2015, una xifra que representa un augment del 5% respecte l'any anterior, que se'n van recollir 1.922 kg. A més dels contenidors d'oli vegetal usat, l'organització també disposa de contenidors de roba usada, a través dels quals s'han recollit 2.560 kg.

Amb la recuperació de l'oli vegetal s'elimina un residu que és altament contaminant de l'aigua, i es millora la qualitat de la depuració de les aigües residuals i l'estat de la xarxa de clavegueram. Així mateix, es disminueix el consum de combustibles fòssils ja que amb la seva recuperació es produeix biocombustible.

Pel que fa al reciclatge tèxtil, contribueix a la protecció del medi ambient en reduir, en part, els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d'una altra manera aniria a parar a l'abocador o seria incinerat.

L'empresa té instal·lats actualment 5 punts de recollida amb contenidors on s'hi pot dipositar roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no utilitza i amb contenidors per dipositar els olis vegetals usats. Ben aviat s'instal·larà un sisè punt al carrer Esteve Barangé, a la cantonada amb Dr. Klein, per la bona acollida del servei i els bons resultats de les recollides. Els 5 punts actuals estan ubicats a:

  • c. de Marià Borrell (arxiu municipal Can Xicola)
  • av. de Jaume Morató (arran Complex Esportiu Municipal)
  • av. de Jaume Campmajor (entre el Patronat d'Esports i la Tèxtil Rase, arran del Centre de dia Les Teixidores)
  • c. del Doctor Barraquer (a la vora de l'escola bressol Els Daus)
  • c. de Manuel Raspall (proper a l'escola Les Aigües)

A part d'aquets contenidors, l'oli vegetal usat es pot portar a la deixalleria.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: