|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Igualtat

Dijous, 23 de novembre de 2017

Cardedeu impulsa el protocol municipal per a l'abordatge de la violència de gènere

El protocol defineix els serveis i els circuits d'atenció i derivació en casos de violència de gènere, i ha estat elaborat per una comissió formada per professionals de diversos àmbits.

L'Ajuntament de Cardedeu ha impulsat un protocol per l'abordatge de la violència de gènere, que pretén ser una orientació a les dones que puguin patir una situació de violència de gènere i també per al conjunt de les professionals que atenen aquestes situacions dia a dia. El protocol, liderat per la regidoria d'Igualtat i redactat amb el suport de la Diputació de Barcelona, és una eina que ha de servir per visualitzar les situacions de violència de gènere a Cardedeu, per fer constar les conseqüències d'aquesta violència, i que sigui un principi orientador per actuar quan es detecti.

Per elaborar el protocol s'ha creat una comissió interdisciplinar amb professionals de diferents àmbits del municipi: de serveis socials, d'igualtat, del Servei d'Informació i Atenció a la Dona, de l'equip d'atenció primària (CAP), del Servei Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), de la Policia local i del Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra. La comissió ha anat definint al llarg de diverses sessions de treball els serveis i els circuits d'atenció i derivació en els casos de violència de gènere. Al llarg dels propers mesos es faran sessions formatives als serveis i professionals del municipi, i també se'n farà difusió a la ciutadania. La comissió interdisciplinar continuarà treballant i es reunirà periòdicament per fer seguiment de casos i per revisar el circuit i proposar millores.

Des de l'Ajuntament de Cardedeu s'ha fet una aposta per seguir avançant en la lluita per la igualtat de forma coordinada amb els diferents serveis i entitats del municipi amb l'objectiu d'eliminar qualsevol expressió de les violències masclistes. Aquest protocol forma part de les accions que s'han impulsat en l'àmbit de la prevenció, detecció i atenció de les violències masclistes i per combatre les desigualtats per raó de gènere. En aquesta línia també s'està treballant en l'elaboració del Pla d'Igualtat de Cardedeu, que marca les accions que es desenvoluparan en matèria d'igualtat durant els propers cinc anys.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: