|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dijous, 29 de juny de 2017

Cardedeu clausura tots els contenidors soterrats

L'elevat cost de la recollida de residus i del manteniment i reparació dels dipòsits han fet insostenible el model de contenidors soterrats. A partir de la primera setmana de juliol els contenidors de totes les illes es clausuraran.

Les 8 illes de contenidors soterrats en funcionament es tancaran a partir de la primera setmana de juliol com a conseqüència dels elevats costos de recollida, manteniment i reparació. El model de contenidors soterrats suposa fer la recollida de residus amb dos camions, un de nou per seguretat i per evitar sobrecàrrega, i un d'antic amb grua específica, cosa que incrementa insosteniblement els costos de recollida.

Així, s'instal·laran contenidors aeris o habituals als emplaçaments on ara hi ha dipòsits soterrats, alguns dels quals mantindran la ubicació i d'altres se situaran a pocs metres.

Al barri de Can Canyes:
  • Passeig de la Font dels Oms. Es clausuraran els contenidors i s'instal·laran contenidors aeris sobre la calçada, a tocar de la part superior de la plaça d'Antoñita Fontova. 
Al Centre:
  • C. Pau Gesa. S'enrajolarà l'espai on ara hi ha contenidors, seguint l'estètica de la vorera, i s'instal·laran els contenidors aeris sobre d'on ara hi ha els soterrats. Tot i així, de forma temporal, els conteidors se situaran a uns metres més enllà, passat el carrer Sant Antoni.
  • C. Montseny. Es pavimentarà l'espai on ara hi ha els contenidors soterrats i s'instal·laran contenidors aeris al mateix espai. Temporalment i mentre no s'eliminin els dipòsits soterrats, els contenidors es desplacen sobre carrer Montseny els de selectiva, i al carrer Pere Mercader, els de fraccions resta i orgànica.
  • Plaça de Francesc Macià. S'adaptarà l'espai que ocupen ara els contenidors soterrats com a un parterre enjardinat. Els contenidors substituts es disposaran al carrer del Mas Riera Valentí, a uns metres de la plaça. 
  • Ctra. de Cànoves cantonada c. Lluís Llibre. Es pavimentarà l'espai actual. Els nous contenidors seran al carrer Trias de Bes cantonada amb Lluís Llibre. Cal tenir present que els contenidors de carrer Cervantes, darrera el mercat, també són d'ús veïnal.
Al barri de l'Estalvi:
  • Plaça de Joan Alsina. Es pavimentarà l'espai actual, com a vorera. S'ocuparan els aparcaments del sud de la plaça amb els nous contenidors aeris.
  • C. Bellsolar. S'ampliarà la vorera per a fer-ne ús de parada avançada del bus urbà. Els nous contenidors s'ubicaran una mica més amunt d'on són ara, ocupant algun aparcament.
  • C. Santander. No havien entrat encara en funcionament, pendents de la urbanització definitiva de la zona. L'espai recobrarà l'estètica de la vorera. 
Al barri del Poble Sec:
  • Plaça d'Enric Borràs. L'espai dels actuals contenidors soterrats s'asfaltarà com la resta de carrer per passar a ser aparcament, seguint la mateixa línia. S'afegiran contenidors a l'actual àrea de darrera de l'escola les Aigües, sobre el carrer de Manuel Raspall. Els contenidors de resta a la vorera dreta del carrer Mestre Falla, es desplaçaran a la part nord de la plaça, amb més presència.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: