|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Noves tecnologies

Dimecres, 22 de desembre de 2010

Cardedeu, segon municipi que s'acull a la xarxa Tercer Lloc

L'Ajuntament i Microsoft signen un conveni de col·laboració
Cardedeu és, després de Barcelona, el segon municipi de Catalunya que s'incorpora a la xarxa Tercer Lloc (www.tercerlloc.cat), una xarxa de localització d'espais públics on treballar amb qualsevol ordinador o dispositiu portàtil. Són "tercer llocs" els espais públics d'un poble o ciutat on un treballador que faci part de la seva feina a distància pugui tenir accés a unes condicions mínimes de treball: un lloc per seure, una taula, un endoll, ambient de silenci, i cobertura wifi per connectar-se a Internet.

De moment Cardedeu compta amb 21 espais que reuneixen aquestes característiques i que ja es poden consultar a www.tercerlloc.cat, on es pot trobar una fitxa descriptiva de cadascun d'aquests espais així com un plànol de la situació de tots ells. A més, els mateixos usuaris i propietaris o gestors d'aquests espais poden donar d'alta nous punts que reuneixin les condicions requerides per ampliar la base de dades.

La incorporació a la xarxa Tercer Lloc és un dels punts recollits en el conveni de col·laboració que ahir van signar l'Ajuntament de Cardedeu i el MIC Productivity, el Centre d'Innovació en Productivitat de Microsoft. Aquest Centre és una fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu ajudar a les empreses a incrementar la productivitat dels seus treballadors.

El conveni servirà de base per col·laborar conjuntament al futur Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (viver d'empreses). De fet, el MIC Productivity ja ha manifestat la voluntat de ser ens col·laborador del viver i el conveni ja recull l'aportació de diferents recursos per col·laborar en la posada al funcionament del CSETC. També s'ha incorporat la possibilitat de celebrar jornades de treball entre les empreses locals per fomentar la interrelació i donar a conèixer les accions que poden implantar als seus negocis per millorar-ne la productivitat. La primera d'aquestes jornades se celebrarà durant el primer trimestre de l'any que ve.

L'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, ha manifestat la seva satisfacció perquè "la firma del conveni suposa encetar una relació que serà molt profitosa i duradora, ja que a partir d'avui comptem amb un aliat especialista en fer que les empreses funcionin, i això és pràcticament impagable". Pel què fa al Tercer Lloc, Vila també ha manifestat que "l'aposta per la flexibilitat a l'hora de treballar és indiscutible, ja que això està demostrat que fa al treballador més productiu i a l'hora més feliç, ja que aprofita més el temps i pot dedicar-ne més a la família".

Per la seva banda, Albert Esplugas, director general del MIC Productivity ha manifestat que "aquest conveni ha de permetre apropar el valor de les TIC a les empreses i professionals de Cardedeu per ajudar-los de forma concreta i pràctica a estalviar despeses i a incrementar la seva productivitat i competitivitat" a més "la incorporació de Cardedeu al Tercer Lloc és un pas decidit de l'Ajuntament cap a nous models productius i noves formes de treball que són la base de l'economia del coneixement alhora que un element clau en l'atracció i retenció de talent."

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: