|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Acció Social

Dimarts, 27 d'octubre de 2015

Cardedeu, a la Xarxa de Municipis Acollidors

L'ajuntament convoca una trobada el 5 de novembre per abordar el suport a les persones que arribin sol·licitant asil a Cardedeu, oberta a totes les persones i entitats.
Cardedeu s'ha adherit a la Xarxa de Municipis Acollidors. El Ple de 24 de setembre va aprovar la moció d'adhesió, proposada per l'equip de govern, a la qual hi van donar suport tots els grups municipals i en la qual s'adopten diversos acords per respondre a la crisi. Entre aquests acords està el de donar suport a les entitats que treballen en l'acollida i servei a les persones refugiades, definir el suport i la infraestructura que el municipi pot oferir, així com dinamitzar la xarxa local solidària del municipi.

L'Ajuntament de Cardedeu entén que la situació d'emergència humanitària que s'està donant no és nova d'aquest estiu, tot i estar presenciant la pitjor crisi de refugiats de la nostre era. Segons Laia Muñoz, regidora de l'Àrea de Drets Socials, "la resposta de la comunitat internacional no està a l'altura de les circumstàncies. La migració ha de ser considerada un dret i la gent que migra ha de ser protegida pels estats acollidors". La moció aprovada també insta al govern espanyol i al govern de la Generalitat de Catalunya a dotar de recursos les entitats i associacions competents per fer front a l'emergència.

En la línia de buscar col·laboració ciutadana, s'ha convocat una trobada per donar suport a les persones refugiades el dijous 5 de novembre, a les 20 h, a la Tèxtil Rase (sala B). L'objectiu de la trobada és que persones i entitats i col·lectius diversos es reuneixin per abordar i donar forma a l'acollida i acompanyament que necessitaran les persones que arribin al nostre municipi.

També s'ha creat l'espai "Suport a les persones refugiades" al web www.cardedeu.cat amb la finalitat de crear un registre de ciutadania interessada en ajudar les persones que arribin a Cardedeu sol•licitant asil.

Al mateix temps, s'estan mantenint converses amb la Generalitat de Catalunya, així com amb d'altres ajuntaments i entitats catalanes que treballen en l'àmbit de l'acollida, per articular aquest suport a les persones refugiades de forma coordinada amb d'altres municipis de la comarca.

Des de Cardedeu, i amb la voluntat de garantir l'acollida a aquestes persones, es treballarà per dinamitzar els recursos i infraestructures necessaris per fer front a aquesta crisi humanitària.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: