|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Salut

DIA MUNDIAL SENSE TABAC

Un any més l’Ajuntament de Cardedeu s’ha volgut adherir a la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, 31 de maig.

L'OMS va posar en marxa el Dia Mundial sense Tabac amb la intenció de contribuir a protegir les generacions presents i futures, no solament contra les conseqüències devastadores que té el tabac per a la salut sinó també contra els problemes socials, ambientals i econòmics que provoca el consum del tabac i l'exposició al fum.

Enguany, el lema del Dia Mundial Sense Tabac 2017 és "El tabac, una amenaça per al desenvolupament" i té com a objectius:

 • Demostrar que la indústria del tabac compromet el desenvolupament sostenible de tots els països, inclosos la salut i el benestar econòmic dels seus ciutadans.
 • Proposar mesures de lluita contra la crisi mundial causada pel tabaquisme que hauran d'adoptar les autoritats i l'opinió pública per promoure la salut i el desenvolupament.

Podeu trobar més informació a la pàgima de la Organització munidla de la salut (OMS).

 

ELS 5 MITES DEL TABAC PER CARGOLAR

Tot i la tendència a la disminució en la prevalença del tabaquisme a la població de Catalunya, des de fa anys s’observa un creixement de l’ús de cigarretes fetes a mà entre les persones fumadores.

El 49,6% dels joves fumadors de 15 a 24 anys en consumeix de cargolar.

Moltes persones creuen que el tabac de cargolar és més natural i menys perjudicial, o que ajuda a controlar o reduir el consum.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha fet públic el document "Els 5 mites del tabac per cargolar" que ajuda a combatre les creences errònies que existeixen al voltant de les cigarretes fetes amb tabac de cargolar.

 

VOLEU DEIXAR DE FUMAR?

Una vida saludable és una vida sense tabac. Deixar de fumar és probablement el més important que una persona fumadora pot fer per millorar la seva salut, independentment de l’edat o dels seus antecedents com a fumadora. En deixar de fumar millorarà la seva
salut i la dels que l’envolten.

Si esteu pensant a deixar de fumar, enhorabona. Heu pres una bona decisió tant per a vosaltres com per a les persones que us envolten.

Els consells pràctics següents us poden ajudar a deixar de fumar.

Deu petits consells pràctics

 • Mentalitzeu-vos, visualitzeu-vos sense fumar.
 • Fixeu un dia per deixar-ho.
 • Ho heu de deixar totalment i de cop.
 • Beveu aigua i sucs de fruita, preferentment naturals i rics en vitamina C.
 • Modereu al màxim el consum d’alcohol i excitants, com ara cafè o tè.
 • Mengeu aliments rics en vitamina B (pa, arròs integral).
 • Feu exercici regularment.
 • Ompliu les petites estones de lleure amb una afició que us agradi; això us proporcionarà satisfacció.
 • Apreneu a relaxar-vos.
 • Si cal, preneu algun fàrmac −abans consulteu-ho amb professionals sanitaris (metges, infermers o farmacèutics)– que us ajudi a superar la dependència del tabac.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: