|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Adreces i telèfons

Casal de la Gent Gran
Història

L'any 1891 Mercè Espinach va encarregar la construcció d'una de les primeres torres aïllades amb jardí a Eduard Mercader entre el passeig i la carretera. Durant les incautacions del 1936 la torre va passar a ser seu de l'Ajuntament, situació que va durar fins el 1942. Un any després l'Associació de Propietaris arrendava la finca per tal que fos l'estatge del casino de la colònia. Al jardí s'hi van fer moltes activitats com balls, actes infantils, revetlles i cinema a l'aire lliure fins al 1957, quan va acabar el contracte i els estiuejants van decidir construir un edifici pròpi. Al 1968 s'hi va instal·lar de manera provisional l'Institut de Batxillerat.

Durant l'any 1972 diverses entitats del poble van creure que era una necessitat vital trobar un local, ja que moltes no en tenien. La decisió va coincidir amb la posada a venda de la Torre Granés - Espinach. Finalment l'Ajuntament va acordar comprar la finca amb la condició que les entitats posessin una tercera part del cost total. Finalment l'edifici es va adquirir l'abril de 1973 i al gener de l'any següent s'inaugurava el casal d'Associacions i del Jubilat.

Actualment la totalitat de la finca està destinada a Casal de la Gent Gran i està gestionat per l'Associació de Jubilats de Cardedeu.

Activitats:

El Casal de la Gent Gran continua essent un centre cultural actiu al poble. S'hi realitzen diferents tallers pensat per la gent gran però oberts a tot el públic i s'hi poden trobar diferents serveis que s'ofereixen als usuaris.

Inscripcions i informació: Sr. David 93 871 33 17, Associació 93 846 10 07
Pels horaris i els preus consulteu el web de l'Associació de Jubilats de Cardedeu

Tallers de: costura, grup de teatre Artescena, grup de veus del Casal, iniciació a l'escriptura literària, Internet, ioga, patchwork, restauració de mobles, tai-tXi, cuina creativa, taller d'expressió teatral i taller de la memòria.

Activitats culturals: Aula de Cultura, conferències i documentals i parlem de cinema.

Serveis: barberia, control de pressió, perruqueria unisex, podologia i quiromassatge - reflexoteràpia.

Altres activitats del Casal: ball, bingo, servei de bar i cafeteria, servei de biblioteca, servei de premsa. Jocs: billar, dominó, cartes, parxís, casta, escacs, ping-pong, etc. Excursions mensuals d'un dia.

Descripció arquitectònica:

Edifici aïllat de planta concentrada, format per un cos central de planta rectangular al que s'hi sumen dos cossos laterals en la façana principal, de diferent alçada, cobert cada un d'ells amb teula àrab a quatre vents. Consta de semisoterrani, baixos i pis. Les façanes són planes, compostes simètricament, amb buits de proporcions verticals tancats per persianes de llibret mòbil. En la façana principal destaca la balconada del pis, que alhora serveix de porxo a l'entrada principal. S'accedeix a aquesta per una doble escalinata de pedra granítica que emmarca una font de perfil semiesfèrica. El jardí, tot i ser un element destacat, ha estat modificat diverses vegades, igual que l'interior.


Dades de contacte
av. del Rei En Jaume, núm. 55
Cardedeu · 08440
a/e: associacio@jubilatscardedeu.cat
Telèfon: 93 871 33 17
Persona de contacte: Associació de Jubilats de Cardedeu
Situació Google Maps

Altres informacions
Horari: De dilluns a divendres: de 9.30 a 1 del migdia i de 4 a 8 de la tarda
Lloc web: http://www.jubilatscardedeu.cat/
:

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: