Taller virtual de compostatge domèstic dins la Setmana Internacional del Compost

Dimarts, 27 d'abril de 2021 a les 13:30

Dimecres 5 de maig, inscripcions a https://bit.ly/3sy82kY 
D’altra banda, les deixalleries comarcals ofereixen 50 litres de compost per persona i dia a qui ho demani, del 2 al 8 de maig.

Dins la Setmana Internacional del Compost (ICAW - International Compost Awareness Week), que se celebra del 2 al 8 de maig, l’Ajuntament de Cardedeu ha organitzat un taller virtual de compostatge domèstic pel dimecres 5 de maig, de 18.30 a 20.30 h

Durant el taller, les persones participants aprendran a fer compostatge casolà i a reduir els residus orgànics a la llar. Es parlarà de la composició orgànica de la brossa domèstica, del procés de compostatge i els seus condicionants, de possibles problemes i com solucionar-los, i també s’explicaran les bonificacions de la taxa d’escombraries si s’acredita l’autocompostatge.

Per participar-hi, cal inscriure’s a través del formulari https://bit.ly/3sy82kY Les persones inscrites rebran un enllaç abans del taller per formar-ne part.

D’altra banda, les deixalleries comarcals distribuiran compost gratuït per a horts i jardins a tothom qui ho demani del 2 al 8 de maig, en el marc de la Setmana Internacional del Compost. El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ofereix la possibilitat d’aconseguir fins a 50 litres de compost per persona i dia a totes les deixalleries (equivalent a dues galledes). Amb aquesta acció, i sota la marca COMPOSTVO, es vol fomentar l’ús del compost provinent de la recollida selectiva de la fracció orgànica i recompensar la ciutadania el seu esforç per separar la matèria orgànica a casa de forma correcta facilitant així que se’n pugui obtenir compost i biogàs.

A més a més, l’Agència de Residus de Catalunya promou el sorteig “Fem compost”, on es proposa publicar fotografies a la xarxa social Instagram sobre la temàtica del compost amb els dos hashtags  #ICAWsorteig  i  #ICAW2021. Entre els participants, se sortejaran tres cistelles de fruites i verdures ecològiques fertilitzades amb compost.

Darrera actualització: 27.04.2021 | 13:35