Primer cas d'èxit de l'any dins el programa Reempresa

Dilluns, 22 de març de 2021 a les 09:30

S’ha concretat amb la cessió per compravenda d’una històrica botiga de Cardedeu

En el marc del programa Reempresa, recentment s’ha signat la cessió per compravenda d’una històrica botiga d’esports de Cardedeu. Es tracta del primer cas d’èxit de l’any, en una operació que ha comptat amb el seguiment, la tutorització i l’assessorament del CSETC.

Reempresa és un model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent. El mecanisme possibilita la compra dels actius i passius d’aquesta empresa, mantenint-ne l’activitat i els llocs de treball i evitant la pèrdua de teixit econòmic i empresarial a la població.

Aquest relleu evita, també, la pèrdua de coneixement especialitzat i d’altres actius intangibles, a la vegada que el reemprenedor aporta a l’empresa una renovada línia d’actuació i de reorientació del negoci.

Des de l’any 2015, un total de 44 empreses han sol·licitat la gestió del programa Reempresa a través del CSETC. En aquest temps, 132 persones emprenedores s’han interessat en algun negoci cedent  i s’han iniciat 49 processos de negociació, dels quals 12 han culminat en la compravenda.

L’any 2019, el Punt Local de Reempresa de Cardedeu va rebre el premi al millor centre de dimensió petita amb més casos d’èxit el 2018.

Les xifres d’aquest darrer any 2020 han estat més discretes, a causa de la pandèmia, l’estat d’alarma i el confinament. Tot i amb això, 7 negocis en funcionament han volgut iniciar el procés Reempresa; 14 persones emprenedores s’han interessat en algun negoci cedent, i hi ha hagut 10 processos de negociació, un dels quals ha estat cas d’èxit en completar-se’n la compravenda.

Punt Local Reempresa Cardedeu - CSETC

C. Josep Vilaseca, 23

Tel 93 844 43 02

Darrera actualització: 22.03.2021 | 09:44