Comunicat de l’Ajuntament de Cardedeu pel Dia internacional de la dona treballadora

Divendres, 5 de març de 2021 a les 12:00

Diverses entitats de la vila i equipaments municipals organitzen activitats a l'entorn del feminisme 

"L’Ajuntament de Cardedeu ens fem també nostre el manifest unitari de la Vaga del 8M a Catalunya i facilitem que les treballadores municipals puguin sumar-se a la convocatòria de vaga i mobilitzar-se per a reivindicar les demandes del moviment feminista.

Aquest any són diverses les iniciatives populars i del teixit social a l'entorn el Dia internacional de la dona treballadora a Cardedeu. Des de les setenes Jornades Feministes del cap de setmana anterior, a la proposta ‘Cardedeu és lila’ o les activitats que programen diversos equipaments municipals, entre d’altres.

Des del govern de Cardedeu seguirem treballant per un municipi feminista, tot posant l’accent en l’àmbit coeducatiu i la prevenció i abordatge de les violències masclistes. Però sabem que cal anar molt més enllà i que, davant de l’actual crisi sanitària, social i econòmica, en matèria d’habitatge, treball, serveis públics, estrangeria, etc. hi ha reivindicacions necessàries i urgents per atendre des de les institucions i el conjunt de la societat, en clau feminista.

Per un món nou, feminista."

Activitats a Cardedeu     

  • Dia 7 de març, a les 11.30 h i a les 12 h. "Dona vida". La dona com a transmissora de vida, saviesa, coneixement i valorsDansa al jardí del Museu de la mà de Rosa Ballarin, Dominik Borucki (idea i dans i Plácida Pajares (dansa). L'acció anirà acompanyada de textos de Sònia Moll Gamboa (Tots els arbres), La Bíblia (Cant d'amor) i Rosa Ballarín i Dominik Borucki (Dona Vida). Amb música de Beethoven i de Christos Barbas.

   Activitat gratuïta – Cal reserva prèvia (museu@cardedeu.cat). Organitza. Museu de Cardedeu.

  • Dia 8 de març, tot el dia. Explosió de lila a Cardedeu. Guarneix aparadors, balcons i finestres de color lila i participa al concurs fotogràfic: Cardedeu és lila. Organitza: Cardedeu per tothom. Col·labora: Xarxa Comerç Cardedeu, RTVC, Escola de Dansa Vanessa Fernández.

A més a més

  • Biblioteca Marc de Vilalba:

  • Teatre Auditori Cardedeu: -

    • Exposició fotogràfica de Cristina Bernal en clau de dona amb "La nostra mirada". Del 6 de març al 30 d'abril, al vestíbul del TAC
    • Programació al TAC de creadores locals amb: Isabel Vinardell; Míriam Salvador; Mar Bezana; Roser López; Mireia Chalamanch; Júlia Genís.
    • AFAs: Al llarg d'aquest mes de març, les Associacions de Famílies d'Alumnes de Cardedeu estan treballant a l'entorn d'una campanya comunicativa sobre el feminisme.

D'altra banda, el passat cap de setmana es va programar al Cinema Esbarjo la pel·lícula "El balcón de las mujeres”.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 13:49