Cardedeu fa costat als artistes audiovisuals locals

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 09:15

El Cinema Esbarjo acull el dijous 8 d’abril, la projecció de 3 curtmetratges d’artistes locals o vinculats amb Cardedeu, en sessió interna.

Cardedeu és una escola de professionals del món audiovisual gràcies, sobretot, a la feina que ha fet i segueix fent la televisió comunitària local Ràdio Televisió Cardedeu. A més a més, cal sumar-hi projectes enriquidors com el Cardoterror i d’altres professionals del món audiovisual de forma independent. 

En aquest marc, el Cinema Esbarjo és un referent  i, com a equipament municipal, està engegant un projecte d’obertura per tal que sigui un espai més comunitari, vivencial i obert a tota la ciutadania. 

Actualment, hi ha un grup motor de persones que treballa amb l’assessorament d’una empresa experta en la gestió d’equipaments comunitària. De moment, s’ha programat, a partir d’un procés participatiu, la projecció d’un film dirigit a les joves i el 25 d’abril es farà un passi de cinema infantil: “El cargol i la balena”, adreçat al públic familiar. 

Pel que fa al suport a la creació local i, en concret, a la creació audiovisual local, el dia 8 d’abril el Cinema Esbarjo obre les portes a dues produccions d’artistes locals i a una producció d’una artista vinculada amb Cardedeu. Es tracta d’una sessió interna que servirà per presentar tres curtmetratges. En Dani Felices (guió i direcció) i en Nil Dalmases (direcció de fotografia i color), projectaran “Alicia”, un thriller que parla del món contemporani i d’una jove que podria perdre-ho tot. Hi han participat professionals i aficionats del cinema, de l’audiovisual i de les arts escèniques.

L’Àlex Rademakers ens ofereix “Gran Premio”, una cinta de ficció, protagonitzada per Pablo Derqui, Ramón Barea i David Vert. I la Diane Malherbe ens convida a veure “La lavadora”, una comèdia, d’una durada de sis minuts i mig, en què descobrirem que “posar una rentadora no és tan fàcil. S’ha de saber escollir el programa correcte”.

Recordem, també, que durant tot l’any 2021, abans del passi de cada pel·lícula al Cinema Esbarjo, es pot veure un vídeo d’artistes locals dins del projecte “Cardedeu en Versió Original” 

Darrera actualització: 01.04.2021 | 15:33