|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Salut

L’Ajuntament de Cardedeu desenvolupa diferents programes de salut, tant en l’àmbit escolar com en l’àmbit comunitari, els quals tenen com a objectiu impulsar l'adopció d'estils de vida saludable i la reducció de riscos.


Els principals programes que es desenvolupen són:

  • Programa de promoció de l'alimentació saludable
  • Programa de reducció de riscos derivats del consum d'alcohol i altres substàncies
  • Programa d'afectivitat i sexualitat
  • Programa de benestar emocional
  • Programa de passejades per a la gent gran

 

Programa de promoció de l'alimentació saludable

Aquest programa inclou tallers i xerrades des de l’etapa infantil, on s’explica la necessitat de menjar fruites i verdures cada dia, fins a la tercera edat en el que es donen consells per evitar la malnutrició en persones grans.

Programa de reducció de riscos derivats del consum d'alcohol i altres substàncies

Aquest programa té com a objectiu augmentar la percepció de risc que tenen alguns i algunes adolescents davant del consum d’alcohol i altres substàncies i potenciar-los el sentit crític per tal de que puguin decidir autònomament i actuar en responsabilitat.
Per aconseguir aquest objectiu es treballa tant en l’àmbit escolar, a través de tallers i algunes exposicions, com en l’àmbit del lleure, mitjançant estands informatius i d'assessorament organitzats per persones especialistes que assessoren mitjançant la intervenció entre iguals.

Programa d' afectivitat i sexualitat

Inicialment s’orienta l’adolescent davant dels canvis que experimentarà en el pas d’infant a persona adulta i se li donen eines per tal que aprengui a acceptar-se a si mateix i a els altres.
En una segona fase es marca com a objectiu potenciar actituds positives i responsables en la sexualitat i les relacions compartides, proporcionant un espai de diàleg i de reflexió en el que es parla de mètodes anticonceptius, malalties de transmissió sexual, embarassos no desitjats, ...

Programa de benestar emocional

Aquest programa està adreçat als i a les adolescents i té com a objectiu treballar i potenciar el principals factors de protecció: Autoestima, relacions personals i imatge personal ja que són factors claus per prevenir des de problemes de trastorns alimentaris com conflictes en les xarxes socials.

Programa de passejades per a la gent gran

El programa de Passejades per a la Gent Gran està adreçat a persones majors de 60 anys i consisteix en una sortida setmanal d’una hora i mitja o dues de durada, d’entre 5 i 8 kilòmetres, que majoritàriament transcorren per camins amples, plans i amb un ferm força llis pels rodals de Cardedeu.

A part dels beneficis que comporta l’activitat física aquest programa té com objectiu promoure un envelliment actiu ja que caminar en grup facilita la socialització i prevé la soledat.

Paral·lelament a les sortides organitzades s’ha editat el llibret Rutes a peu per Cardedeu, on es recullen algunes de les rutes realitzades durant les passejades, amb la finalitat de que les mateixes persones grans, i la resta de la població, surti a caminar pel seu compte amb petits grups.

Podeu descarregar-vos el llibret Rutes a peu per Cardedeu clicant al document adjunt de la dreta o bé podeu demanar-ne un exemplar a la biblioteca, a serveis socials o al pavelló d’esports.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: