|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Dilluns, 11 de juny de 2018

Visita a l'exposició dedicada a Joan Grífols, impulsor de la ràdio a Cardedeu, en la cloenda del VxL

Uns quants participants al Voluntariat per la llengua (VxL) i alumnes de català van visitar l'exposició temporal que hi ha al MATBC "Joan Grífols: una passió, un temps. Ràdio Cardedeu", un recorregut per la història de la ràdio a Cardedeu de la mà del seu fundador i col·leccionista, Joan Grífols, coincidint amb els deu anys de la seva mort. Aquesta visita s'emmarca en la cloenda de la 28a edició del VxL.

La directora del Museu, Teresa Blanch, va començar parlant una mica de la història del Museu, de la tasca que fa i els serveis i activitats que ofereix, i va animar els assistents a fer-se, si no ho eren, d'Amics del Museu. Tot seguit va convidar-los a veure l'exposició sobre Joan Grífols, organitzada i dividida en quatre espais: el primer pretén mostrar amb material gràfic, sobretot cartells, l'efervescència cultural de Cardedeu als anys 70, amb els mítics concerts de jazz que s'organitzaven als Pinetons i que mobilitzaven gent de tota la comarca; el segon està dedicat a una de les passions de Joan Grífols, la música; el tercer mostra una exposició fantàstica de micròfons i ràdios de diferents èpoques, sens dubte una altra de les seves passions, i en el quart s'ha reproduït un estudi de ràdio tal com era fa 30 anys.

Com que l'exposició requereix més temps de visita, es va convidar els participants a anar-la veure un altre dia i també a visionar el reportatge fet per Televisió Cardedeu, on amics i amigues parlen d'aquella època i de la figura de Joan Grífols. Aquesta visita complementa la que alumnes i participants al VxL vam fer al març a les instal·lacions de Televisió de Cardedeu.

Després de visitar l'exposició, els participants al VxL van compartir una estona de conversa distesa on vam parlar una mica de tot en un espai fantàstic com és la galeria amb vistes al jardí del Museu.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: