Vint joves passen pel Fein@jove del sector agropecuari

Dimarts, 7 de febrer de 2017
De moment una vintena d'alumnes han passat pel projecte Fein@jove del sector agropecuari en aquesta edició 2016-2017, que es fa la Mongia. La flexibilitat del programa permet que el jovent s'activi i es motivi per cercar allò que més els interessa. A dia d'avui 3 alumnes han estat derivats a altres accions formatives més ajustades a les seves preferències, 3 han trobat feina, i 5 més han participat d'algun procés selectiu arribant a tenir entrevistes de feina.

La flexibilitat del projecte i la matrícula viva permet que l'alumnat prengui decisions importants sobre el camí que volen seguir, amb coherència i projecció. La tutorització individual i a mida ajuda a definir a cada jove el seu projecte personal a curt termini. Prenen consciencia de les seves competències, les seves capacitats, els seus interessos i el nivell d'esforç que han de posar per arribar allà on es projecten. El tutor els acompanya en la cerca dels recursos personals i en la cerca dels recursos externs (formatius i/o laborals).

El pas per les empreses col·laboradores en el projecte, la feina dura, els horaris laborals, la planificació de les tasques diàries, el seguiment de la normativa de cada empresa, el treball en equip i la responsabilitat per la feina, són alguns dels aspectes que es treballen durant el projecte, recuperant la figura de l'aprenent. El jovent té un procés d'adaptació interessant, donat que passen d'un estat d'inactivitat i desconeixement del que són els hàbits laborals a un estat d'activitat, de satisfacció personal d'acabar les feines que es materialitzen físicament en temps real i de pertinença a un grup de treball. La motivació dels joves que entren en aquesta dinàmica és directament proporcional al seu nivell d'implicació i aquest canvi augmenta la seva autoestima.

El projecte continua viu. Els nois i noies que hi estiguin interessats poden entrar en qualsevol moment fins a la fi del projecte, al mes d'abril.

Darrera actualització: 24.02.2017 | 13:31