|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Divendres, 14 de març de 2014

Una cinquantena de persones participen en la "Ruta de les tres ermites"

La sortida coincideix amb l'inici de la 20a edició del voluntariat per la llengua a Cardedeu
Una cinquantena de persones, entre voluntaris per la llengua i alumnes dels cursos de català de Cardedeu i Llinars, van participar a la sortida "Ruta de les tres ermites" diumenge 9 de març, organitzada per l'Oficina de Català de Cardedeu, amb el guiatge de Pau Urgell de l'Espai 31.

En la sortida, els participants van poder conèixer i visitar tres ermites de l'entorn: Sant Corneli, una de les capelles més antigues de Cardedeu; Sant Jaume de Rifà, antiga església i antic convent de donades del municipi de Sant Antoni de Vilamajor, i Sant Julià d'Alfou, temple del s. XII, ampliat en segles posteriors i que forma part del magnífic conjunt monumental juntament amb la rectoria i la casa de Can Llança. El recorregut, d'uns 10 quilòmetres, va començar amb un primer tram urbà, on van poder veure algunes construccions modernistes, després es vam endinsar en el terme municipal de Sant Antoni de Vilamajor, i van retornar per Alfou, passant pel camp d'aviació de la guerra civil.

L'activitat va servir també per a donar el tret de sortida a la 20a edició del Voluntariat per la llengua a Cardedeu, que s'ha posat en marxa amb 24 parelles lingüístiques. Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l'ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat. Amb relació a les entitats i establiments col·laboradors en el projecte, des del 2006 fins al 2012 hi han participat prop de 4.500 entitats i més de 18.000 establiments.

Més Informació
Enllaç Web del Consorci per a la Normalització Lingüística

Informació relacionada
Oficines municipals
Relacionat Oficina de Català de Cardedeu

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: