|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dilluns, 14 de març de 2016

Una cinquantena de persones participen a la caminada d'inici de la 24a edició del Voluntariat per la llengua

Els participants van conèixer els projectes El Camí i La Marxa Som, que impulsa l'associació Pas - Amics del Camí.
Prop d'una cinquantena de persones van participar en una caminada pels voltants de Cardedeu, organitzada per l'Oficina de Català amb la col·laboració de l'Associació Pas - Amics del Camí, que va servir per donar el tret de sortida a la 24a edició del Voluntariat per la llengua a Cardedeu, que compta amb 22 parelles lingüístiques.

A la plaça de Sant Corneli es va donar la benvinguda als participants, la majoria dels quals voluntaris per la llengua i alumnes dels cursos de català de Cardedeu, que després van poder visitar la capella, una de les més antigues i emblemàtiques del municipi.

Irene Alerm, membre de l'associació Pas - Amics del Camí, va explicar els dos projectes que promou l'associació: El Camí, una ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes de totes les terres de parla catalana; i la Marxa Som, una caminada popular que recorrerà a peu Catalunya i altres terres de parla catalana, durant els mesos de juny i juliol de 2016, i que seguirà el traçat d'El Camí per etapes en 4 columnes que confluiran a Montserrat el dia 31de juliol. Amb tot, va voler remarcar que la Marxa Som és més que una caminada, ja que vol promoure diàlegs envers el model democràtic de la futura República Catalana.

Un altre punt d'interès era la granja de Can Bordoi, especialitzada en tota mena de productes làctics (formatges, mató, iogurts...). I després d'una breu aturada, els participants ja van encarar el camí cap a Sant Hilari, on van esmorzar asseguts a l'era que hi ha davant l'ermita.

Després d'esmorzar, en Josep Serra, president de la Comissió de l'Aplec de Sant Hilari, els va obrir la porta de l'ermita, que acull la imatge policromada del sant amb una ornamentació pictòrica, obra del pintor local Josep Castells, i els va explicar que la capella és molt antiga i que l'actual és fruit d'una restauració del 1795, data que conserva gravada a la llinda de l'entrada. I també els va comentar que l'aplec, que se celebra el segon diumenge de gener, cada any aplega una gran gernació de cardedeuencs i visitants.

Els participants van gaudir d'un dia esplèndid, d'un entorn fantàstic i d'una bona companyia!

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: